Връщането на студентите в университетите и премахване на изискването за

...
Връщането на студентите в университетите и премахване на изискването за
Коментари Харесай

5 искания от студентите към МОН и МЗ, за да се върнат в аулите и да учат

Връщането на студентите в университетите и унищожаване на условието за зелен документ за достъп до образователните заведения от 1 март желаеха от Националното студентско посланичество в България.

В мнение до министъра на опазването на здравето и министъра на образованието те желаеха да бъдат изпълнени пет условия.

Студентите показват терзанието си, че онлайн образованието продължава прекомерно дълго и упорстват управляващите да вземат ограничения за връщане на присъственото образование.

Според тях условието за зелен документ за влизане в образователните заведения за някои от тях са неизпълними.

Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентите, съобщи, че към този момент съвсем две години в множеството образователни заведения 80% от образованието е онлайн и 20% присъствено, което е тревожно.

Той означи пред Нова тв, че срещат схващане от министър Николай Денков, който усеща, че студентите имат потребност от връщането в аудиториите.

Едно от настояванията е да отпадне зеления документ, само че в случай че остане, да се обезпечат проби от страната за студентите, както и да се обезпечи пункт за всеки университет.

Министър Денков е декларирал, че доникъде на февруари ще има отговор от него, а студентите се надяват на противоположна информация и от здравния министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР