Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на

...
Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на
Коментари Харесай

Цацаров: Баневи се връщат на 6 декември, прокуратурата ще иска постоянен арест

Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на 6 декември, заяви основният прокурор Сотир Цацаров, представен от " Канал 3 ".

" Това, което ще подхващат сътрудниците от Специализираната прокуратура, е незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане. Полетният график е одобрен и е работа на Групово дело „ Охрана “ към Министерство на правораздаването. За нас е значимо самото идване и организацията, която е обвързвана с по-нататъшните дейности по следствието ", акцентира още основният прокурор.

" Разследването против (зам.-кмета на София) Евгени Крусев е за длъжностно закононарушение, обвързвано с нарушаване на Закона за публичните поръчки ", уточни още основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на подалия оставка зам.-кмет на София Евгени Крусев.

" Конкретно е обвързвано с публичната поръчка за шумо и виброизолиращи подложки. Става дума за нарушаване на Закона за публичните поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно закононарушение ”, съобщи Цацаров. " Действително призовка е връчена - все още, в който обвиняването е предявено, ще има цялостна информация защо става дума “, добави той.

За Димитър Желязков - Митьо Очите, Цацаров сподели, че решение на съда в Истанбул за екстрадиция има, сега то е за автограф при министъра на правораздаването на Турция.

" Екстрадиционната процедура не е като нас - там е правосъдна и административна, на процедура политическо решение ", посочи Сотир Цацаров. " В съответния случай решение на съда в Истанбул има, след координиране се чака изгонването у нас. Всички периоди и цялата процедура се дефинират от турската страна, за нас са значими гаранциите, че турската страна ще извърши своите задължения по екстрадиционната система ", увери основният прокурор.
 
За проблема с изискванията в ареста на арестувания кмет на жк " Младост " Иванчева, Сотир Цацаров сподели: " Такъв бе сюжетът - на всички, които трябваше да покажат, че става дума за жертва на правораздаването.
 
Не приказвам за политически партии, единствено ще кажа, че Иванчева не би трябвало да бъде сложена в по-тежки условия от всеки различен задържан, само че и не в по-добри условия от всеки различен задържан ", акцентира основният прокурор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР