Враждебните на Израел страни не следва да търсят задълбочаване на

...
Враждебните на Израел страни не следва да търсят задълбочаване на
Коментари Харесай

НАТО: Враждебните на Израел държави да не търсят задълбочаване на конфликта

Враждебните на Израел страни не следва да търсят задълбочаване на спора или да се възползват от ситуацията, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след края на двудневното съвещание на министрите на защитата на страните от пакта в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израел има право на самозащита, отбраната на цивилните е изключително значима, означи той. Съюзниците уверено осъждат нападението на " Хамас " и приканват за неотложно освобождение на взетите заложници, добави Столтенберг.

Генералният секретар заяви, че идната седмица следва постоянното годишно обучение на НАТО, обвързвано с нуклеарните сили. Тази година учението ще обхване Италия, Хърватия и региона на Средиземно море. Изпращаме ясното известие, че НАТО ще отбрани всеки съдружник, уточни Столтгенберг.

Той добави, че още веднъж е сложил въпроса за ратификацията на присъединението на Швеция към алианса и турската страна е удостоверила съглашението от Вилнюс, което планува приключването на процеса. Очаквам турското държавно управление да внесе протокола в Народното събрание и да работи за бърза ратификация, съобщи Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР