Врачанският окръжен съд наложи ефективно наказание на мъж, убил семейство

...
Врачанският окръжен съд наложи ефективно наказание на мъж, убил семейство
Коментари Харесай

Съдът реши: Вкарват в затвора тираджия, убил семейство от Козлодуй в катастрофа

Врачанският областен съд наложи дейно наказване на мъж, умъртвил семейство в злополука и ранил 10-годишната им щерка, научи организация BulNews. 



Трагичният случай е станал на 26 ноември 2021 година в село Алтимир. ТИР, ръководен от врачанин, излизал от селото в посока Враца, само че се завъртял на пътя. В него се блъснал лек автомобил " Тойота ", пътуващ към Оряхово, а в японската кола се забило движещото се откъм гърба " Ауди ". 
В " Тойота " -та е пътувало семейство от Козлодуй с малко дете. На място починали 45-годишният Пламен и 36-годишната Катерина Борисови, а щерка им Хриси  била ранена. 



Съдът във Враца постановил, че лидерът е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като карал в обитаемо място със скорост от 90 км/ч, при оптимално позволената 50 км/ч. Така по несъобразителност е предизвикал гибелта на съпрузите и ранил детето.
Постановената присъда за това закононарушение е три години „ отнемане от независимост “, която подсъдимият да изтърпи при първичен „ общ режим “. Съдът лиши В. З. и от правото да ръководи МПС за период от пет години. Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна, а предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР