Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо В. И.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо В. И.
Коментари Харесай

Съдът във Враца наказа шофьор от Бутан за зверска катастрофа със загинало дете

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда по отношение на В. И. от сeло Бутан. Той бе приет за отговорен в това, че 22 юли 2019 година в сектор сред селата Софрониево и Крушовица, при ръководство на лекия си автомобил "Сеат Леон " в нарушаване на разпоредбите за придвижване, е позволил пътно-транспортно произшествие, при което по несъобразителност е предизвикал гибелта на 13-годишно момиче от село Бутан.



Наложеното наказване на В. И. е две години „ отнемане от независимост “, като изтърпяването му е отсрочено с четири години. Той е лишен от правото да ръководи МПС за период от три години.
По искане на отбраната на подсъдимия делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият призна напълно обстоятелствата от обстоятелствената част на обвинителният акт и отхвърли да бъдат събирани нови доказателства и да бъдат разпитвани очевидци и движимости лица.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР