Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо Т. Т.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо Т. Т.
Коментари Харесай

18 месеца лишаване от свобода за моториста, убил бащата на известния врачански адвокат Росен Бончев

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда по отношение на Т. Т. Той бе приет за отговорен в това, че на 28.06.2019 година във Враца при ръководство на мотоциклет „ Хонда ЦБР 600 “, в нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, като не е пропуснал, намалявайки скоростта или спирайки, преминаващия по пешеходната пътека Г. Б., е предизвикал гибелта му по несъобразителност, като го е блъснал с мотоциклета и същият е умрял по-късно в софийска болница, където бил настанен за лекуване.

Извънредно! Моторист опустоши човек и окървави пътя пред болничното заведение във Враца /снимки/

Наложеното наказване на подсъдимия е 1 година и 6 м. „ отнемане от независимост “, като осъществяването на наказването е отсрочено за период от 3 година Той е лишен и от правото да ръководи МПС за период от 1 година и 6 м.
По искане на подсъдимия и неговия бранител, което бе почетено от съда, делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване – гл. 27 от Наказателен кодекс, член 371 алинея 1 т. 2 от Наказателен кодекс, като подсъдимият призна напълно всички обстоятелства от обстоятелствената част на обвинителния акт.
Врачанският областен съд постанови присъдата, като взе поради многочислени смекчаващи виновността на подсъдимия условия – чистото му правосъдно минало, положителни характеристични данни, това, че той незабавно е потърсил здравна помощ за потърпевшия, подкрепил е финансово лекуването му в болница и обезпечава напълно издръжката на двете си малолетни деца, както и извънредно тежкото му здравословно положение.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР