Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Темида реши: Оставиха в ареста двама бандити от Казанлък, опитали да отвлекат Валери Дебелия във Враца

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на П. Т. и Д. Д., и двамата от Казанлък. Те са упрекнати в това, че на 20 юли т.г. във Враца, в съучастничество като съизвършители с други две неустановени все още лица, са създали опит да отвлекат предприемача Вaлери Тодоров, прочут като Валери Дебелия. Дейците са били въоръжени и са се показали за чиновници на Министерство на вътрешните работи, а действието е останало незавършено заради независещи от волята им аргументи.
Съдът направи преценка, че събраните на този стадий доказателства сочат за съпричастността на двамата към закононарушението, в което са упрекнати – опит за похищение на потърпевшия Валери Тодоров, наказуемо с „ отнемане от независимост “ за период от 7 до 15 години. Налице е и заплаха двамата обвинени да извършат закононарушение, като се има поради механизмът на осъществяване на закононарушението, в което са упрекнати – осъществено от повече от две въоръжени лица, при стройна организация за доставяне с оръжие и транспортно средство с непознат регистрационен номер и затъмнени стъкла. Това закононарушение се отличава с смелост, осъществено е в централната градска част на Враца, в светлата част на денонощието и при засилен пътникопоток, и има възможност двамата да влияят върху очевидците и да попречват следствието за откриване и на други, съпричастни към закононарушението лица. Прието бе също, че има заплаха обвиненият П. Т. да се укрие. Той е хванат в региона на летище София от органите на реда, които получили оперативна информация, че ще напусне страната и при задържането му в него е открит бордови билет за пътешестване в чужбина.
Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Апелативен съд – София.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР