Врачанската районна прокуратура привлече като обвиняема 69-годишната И.П. по досъдебно

...
Врачанската районна прокуратура привлече като обвиняема 69-годишната И.П. по досъдебно
Коментари Харесай

Задържаха жена, пребила и ограбила дядо в Градешница

Врачанската районна прокуратура притегли като обвинена 69-годишната И.П. по досъдебно произвеждане за осъществен обир.

Вчера, в деня на изплащането на пенсиите, крадлата от ромската махала на врачанското село Градешница нахлула в дома на 86-годишния си съселянин Крум Пелов и му поискала пари.

Самотно живеещият възрастен мъж отказал и настоял неканената му гостенка незабавно да напусне дома му.

Тогава тя се нахвърлила върху него, пребила го и отмъкнала откритите в джоба му 200 лв..

От прокуратурата описаха на ексклузивен брифинг, че откакто го съборила на земята, крадлата му нанесла доста удари по главата главата и тялото с дървен прът и железна лопата, преди да задигне парите. По случая бе формирано досъдебно произвеждане и в хода на следствието е осъществен оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци.

Назначена е и съдебно-медицински експертиза, която да откри какви са телесните увреждания на потърпевшия и механизмът на настъпването им. Пребитият мъж е бил настанен във врачанската болница, само че живота му е вън от заплаха, заяви зам.районният прокурор на Враца Емилиян Костов.

Побойничката пък признала за закононарушението и е показала къде е скрила отмъкнатите пари. С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинената е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на извършителката на закононарушението.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР