Вписаните в регистъра за пълно осиновяване деца от област Враца

...
Вписаните в регистъра за пълно осиновяване деца от област Враца
Коментари Харесай

143 деца от Врачанско чакат да бъдат осиновени, 74 от тях са с увреждания

Вписаните в регистъра за цялостно осиновяване деца от област Враца са 143, от които 74 са с увреждания. Само двама малчугани са намерили нов дом през септември, научи BulNews.bg.
Основният проблем децата да не могат да намерят родители е, че множеството са от ромски генезис, а кандидат-осиновителите избират българчета. Другата пречка пред чакащите семейство е, че повече от половината са на по-голяма възраст.
Кандидат осиновителите във Врачанско са едвам 30 фамилии. През последния месец е вписано единствено едно ново семейство. По-голям е броят на вписаните приемни фамилии в региона - 104, като в 83 от тях са настанени 94 деца. През юли комисията по приемна грижа е заседавала веднъж и е утвърдила едно ново приемно семейство. Няма направени отводи.
През септември са осъществени 3 инспекции на приемните фамилии, като не са открити нередности. Целта е да се реализира надзор върху качеството на даване на услугата „ Приемна грижа “.
Социалните са открили, че броят на претендент осиновителите през септември е намалял, само че нямат разумно пояснение за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР