Впечатлението ми е, че Путин е лидер на глутница вълци.

...
Впечатлението ми е, че Путин е лидер на глутница вълци.
Коментари Харесай

”Путин е лидер на глутница вълци. Ако прояви слабост, глутницата ще го убие”

" Впечатлението ми е, че Путин е водач на глутница вълци. Той би трябвало да бъде най-силният вълк. А в случай че прояви уязвимост, глутницата ще го убие ", съобщи някогашният съветски посланик Борис Бондарев в изявление за ARD. След началото на съветската експанзия в Украйна, Бондарев напусна Русия и сега живее в Швейцария. Той е уверен, че ходът на войната зависи напълно от Запада и помощта за Украйна.

 

" Путин не може да си разреши да загуби тази война, само че не съумява и да я завоюва "

" Войната не е единствено за Украйна. Става дума за вас, за Запада, за международния ред, учреден на правила ", акцентира той. " Путин желае да промени картата на света. Ако Западът се умори от войната и спре да поддържа Украйна, това ще бъде и ваше проваляне ", счита някогашният посланик.

 

Военният специалист Карло Масала е склонен с Бондарев. Според него съветският президент е изправен пред неразрешима алтернатива: " Путин не може да си разреши да загуби тази война. Но той дълго време не съумява да я завоюва във военно отношение. Това е задънената улица, в която се намира Руската федерация сега. "

 

Каква би трябвало да е тактиката на Запада отсега нататък?

 

Масала вижда отмалялост в Запада и съответно в Германия във връзка с помощта, която се указва на Украйна. Тя няма по какъв начин да бъде обезпечавана постоянно. Военният специалист предлага смяна на тактиката: Западът към момента не позволява доставките на бойни танкове и ракети с дребен обхват на деяние. Ето за какво Масала споделя: " Може би е време да станем по-непредсказуеми към руснаците ". НАТО може да вземем за пример да заплаши Кремъл, че в случай че съветската войска продължи да бомбардира стратегическа инфраструктура в Украйна, ще достави ракети с дребен обхват на Киев.

 

В момента войната в Украйна не може да бъде прекъсната посредством договаряния, уверен е Масала. " И колкото по-дълго продължава войната, толкоз повече ще се разпада сплотеността на Запада ", счита той. Експертът споделя, че с цел да се разчисти пътят за възможни мирни договаряния, има единствено един метод: " Като се оборудва Украйна, с цел да може да си отвоюва още повече територия, тъй че Русия да осъзнае, че задържането на останалата територия е прекомерно скъпо, изисква прекалено много жертви и ангажира прекалено много запаси. Тогава Русия да се изтегли изцяло от Украйна. Към това би трябвало да се стремим. "

 

Руската войска се пробва " да върне Украйна в каменната епоха "

Освобождаването на град Херсон е значим триумф за украинската войска, само че не е повратна точка във войната, казва Масала. " Виждаме, че съветската войска е напуснала проведено и в този момент се окопава на юг от река Днепър. " Според Масала е допустимо да следва втора готовност в Русия, а фабриките за муниции работят на цялостни обороти. Заключението му: " Руснаците се пробват да преживеят зимата, а напролет евентуално ще стартират и нова атака, с цел да завладяват Херсон. "

 

Масала назовава " илюзорна "  идеята, че украинската войска може изцяло да прогони руснаците от Украйна. Самото завземане на Крим ще коства толкоз скъпо на украинците, че те ще би трябвало да отслабят други стратегически значими позиции и съветската войска ще може да нападна там.

 

В момента съветската войска се пробва " посредством бомбардировки да върне Украйна назад в каменната епоха ", като обстрелва стратегически значима инфраструктура, споделя специалистът. Ето за какво е толкоз значимо Западът да предприеме по-решителни дейности против Русия, счита Карло Масала.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР