Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете

...
Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете
Коментари Харесай

Ананиев хвали болниците в Габрово и Плевен

Впечатлен съм от организацията, която са създали ръководителите на двете лечебни заведения в Плевен и Габрово, сподели здравният министър Кирил Ананиев в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия. Там са настанени пациентите с позитивни проби за ковид в България.

ВИЖ ОЩЕ: Опашка и напрежение пред болничното заведение в Плевен

По повеля на премиера през вчерашния ден Ананиев посети двете лечебни заведения. Бяха сложени няколко цели - да се срещна онлайн със положението на двамата инфектирани с Covid-19, да видя каква е организацията, изясни Ананиев. За страдание, до момента в който говореше, пред болничното заведение в Плевен имаше голямо напрежение, тъй като отвън незабавните случаи в лечебното заведение не се допускаха други хора. Пред вратите на клиниката се изви голяма опашка, хора обясняваха, че не могат да си създадат химиотерапията.

Освен ковид има и сезонен грип вид Б, който постоянно е с доста по-тежки последици спрямо ковид, сподели още Ананиев.

" Няма отводи от страна на медицинските чиновници да се върви на работа. В изключително сериозни моменти може да има командировани чиновници. Бихме влезнали в контакт и с частни лечебни заведения ", съобщи здравният министър. По думите му обстановката ще бъде овладяна.

" Изключително е значимо да се откри кой е нулевият пациент, само че към момента не е ясно. Вие виждате, че хората, които са инфектирани у нас, даже не са излизали в чужбина. Важно е да намерим първоизточника ", сподели още Ананиев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР