Войници от руския миротворчески контингент пристигнаха тази сутрин в столицата

...
Войници от руския миротворчески контингент пристигнаха тази сутрин в столицата
Коментари Харесай

Руските миротворчески сили пристигнаха в столицата на Нагорни Карабах

Войници от съветския миротворчески контингент дойдоха тази заран в столицата на Нагорни Карабах Степанакерт, съобщи Франс прес.Десетки бойци и минимум три бронирани военни машини бяха ситуирани в надзорен пункт на югозападния излаз от града, като съветското знаме се развя на позицията. Руските военни ще вършат инспекции на минаващите през пункта транспортни средства. Заедно с тях тази активност ще правят и арменски военни.

" Контролираме паспортите и се уверяваме, че в транспортните средства няма оръжия, не сме блокирали " придвижването, съобщи пред Франс прес един от съветските бойци, ситуирани в контролния пункт. Пет километра на юг от пункта, на същия път, бе основан още един надзорен пункт, който ще се управлява от съветските военни. Там също бяха ситуирани бронирани военни машини. Ситуацията в района е спокойна, като съветските и арменските военни си взаимодействат безпроблемно.

Армения и Азербайджан подписаха при започване на седмицата декларация за прекратяването на военните дейности в Нагорни Карабах. Споразумението бе реализирано под егидата на Русия и планува разполагането в Карабах на съветски миротворчески сили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР