Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в сряда,

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в сряда,
Коментари Харесай

Русия: Войната в Газа ескалира и няма признаци за мирно уреждане

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи в сряда, че войната в Газа ескалира заради нахлуването на Израел в Рафах и че Москва до момента не вижда начин за спокойно споразумяване на спора в Газа или в по-широкия Близък изток, предава " Ройтерс ".

В понеделник израелската армия пое контрола над основния граничен пункт " Рафах " сред Газа и Египет, където повече от един милион разселени палестински цивилни са потърсили леговище.

Армията нахлу в града в южната част на анклава след нощ на въздушни удари и в миг, когато вероятностите за съглашение за преустановяване на огъня висяха на косъм.

" Допълнителен дестабилизиращ фактор, в това число за целия район, беше започването на израелска военна сухопътна интервенция в Рафах ", сподели пред кореспонденти представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Около милион и половина палестински цивилни са съсредоточени там. В тази връзка ние пожелаваме прецизно съблюдаване на наредбите на интернационалното филантропично право. "

Говорейки по-широко за напъните за намиране на трайно споразумяване в Близкия изток, Захарова сподели: " Бих желала да го нарека споразумяване, само че, уви, това надалеч не е споразумяване ".

" Няма никакви вероятности за разрешаване на обстановката в линията Газа. Напротив, обстановката в зоната на спора се изостря всекидневно. "

Войната стартира, когато бойци на " Хамас " нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души и отвличайки към 250 други, от които 133 се счита, че остават в плен в Газа,.

Офанзивата на Израел е убила над 35 000 палестинци, множеството от които цивилни, съгласно данни на министерството на опазването на здравето в Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР