Войната в Украйна влезе в различна фаза. Военните действия нямат

...
Войната в Украйна влезе в различна фаза. Военните действия нямат
Коментари Харесай

Експерт: Русия подбива цената на зърното, печели всички търгове, губят и Украйна, и ЕС

" Войната в Украйна влезе в друга фаза. Военните дейности нямат общо с икономическите измерения, които бушуват в Европа и Европейски Съюз. Двете неща, които Русия има са енергийни източници, а след 2014 година ги принудихме да създават доста храна. Преодоляхме първата. Сега сме във втората фаза на икономическата война - храната ", разяснява съветникът на земеделския министър Пламен Абровски в студиото на  " Денят ON AIR ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10263
Той напомни, че Русия е изгонила от своята територия мултинационалните компании и е почнала да търгува независимо като страна. 

" Сега Русия стартира да договаря сама. В момента всички търгове надолу по Африка и Саудитска Арабия се печелят от Русия, дава количества и подбива цената. В момента в Египет, Тунис, Еквадор - всички търгове ги печели Русия ", уточни съветникът на земеделския министър.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че страната ни разчита на обща реакция на Европейски Съюз. Защото протичащото се на пазара на зърно нанася вреди както на Украйна, по този начин и на страните членски на Съюза. 

" С дейностите на Русия, с подбиването на цената, се смъква цената и в Украйна, смъква се и в Европейски Съюз. В един прелестен миг ние, губейки пазари, започваме да се състезаваме един против различен ", уточни Абровски.

Очакванията му са Европейска комисия да стартира да позволява на страните членки да възродят търговията.

" Европейски Съюз да стартира да дава гаранции, с цел да може европейското и украинското произвеждане да бъдат съответни в Африка, където са пазарите сега ", посочи гостът. 

По думите му слънчоглед като суровина се търгува извънредно малко, а ние сме едни от най-големите експортьори на олио. 

" Ние сме и в икономическа, и във фактическа война и всеки гледа да победи. Сигурен съм, че ще намерят решение. Ако на следващия ден няма зърнопроизводители, които да създават слънчоглед, няма да има маслобойни, които създават олио. Ако ги няма тях, няма да има кой да изкупува слънчогледа ", даде образец Пламен Абровски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР