Войната в Украйна вероятно ще бъде прекратена с мръсна сделка“,

...
Войната в Украйна вероятно ще бъде прекратена с мръсна сделка“,
Коментари Харесай

Войната в Украйна ще приключи с мръсна сделка, а присъединяването й към ЕС ще е сравнимо с Обединението на Германия

Войната в Украйна евентуално ще бъде прекъсната с " мръсна договорка “, която ще включва загубата на територии от източната част на страната в подмяна на присъединението на Киев към редиците на НАТО и Европейския съюз. Това предвижда американският политически коментатор, създател и седмичен колумнист за вестник The New York Times Томас Фридман пред гръцкото издание Kathimerini .

Трикратният притежател на премията " Пулицър “, който ще взе участие в 11-ия Атински конгрес за народна власт (27 до 29 септември), също приказва за опасността, пред която е изправена демократичната народна власт в доста страни по света, в това число в Съединени американски щати, и признава, че не може да си разреши да не бъде оптимист за бъдещето.

" Току-що бях в Киев и забелязах няколко реакции. Когато говорите с украинци, в това число бойци, те споделят две неща: едното е, че ще се борят, с цел да си върнат всеки сантиметър от територията, а другото е, че са доста, доста изтощени. И че има напрежение сред тези две неща. Но аз имам вяра, че е заложено нещо доста значимо. Гордея се с моята страна, че ги поддържа. Вярвам, че това бе вярното решение. Вярвам, че войната евентуално ще бъде прекъсната единствено с мръсна договорка, при която Путин ще се окаже в ръцете с някаква част от Източна Украйна – какъв брой дребна ще зависи от събитията на място. В подмяна Украйна – той ще би трябвало да се съгласи или да си затвори очите – ще бъде и в НАТО, и в Европейския съюз “, изяснява Фридман.

Той е категорен, че Украйна ще стане част и от двете организация – " явно не за една нощ, а с течение на времето “.

" Не може да има устойчиво преустановяване на огъня без Украйна в НАТО. В противоположен случай Путин ще се върне и в случай че има боязън от връщането на Путин, няма да се върнат бежанците и няма да влязат вложителите. Така че, в случай че желаеме Украйна да осуети мръсната договорка, би трябвало да има сигурни гаранции от НАТО, че Путин няма да се върне “, заключи Фридман.

По думите му " влизането на Украйна в Европейски Съюз с течение на времето – колкото и време да отнеме, с цел да вкара своите регулаторни и антикорупционни системи – ще бъде толкоз огромна смяна на играта – в действителност по-голяма – колкото бе и обединяването на Източна Германия със Западна Германия. Бихте добавили към Европейския съюз още 40 милиона души, страна, която създава повече инженери от всяка друга в Европа, страна, която е най-големият снабдител на зърно в света отвън Русия, и страна, която има най-голямата постоянна войска в Европа с изключение на Русия. Вярвам, че присъединението на Украйна към Европейския съюз с течение на времето ще бъде повратна точка за Европа и за Европа във връзка с Русия “.

" В моето схващане схемата постоянно е била Украйна и Европейски Съюз, а не Украйна и НАТО. Разширяването на НАТО постоянно е било другар на Путин. Путин може просто да каже: " Погледнете ме - аз ви пазя против НАТО, който желае да нахлуе и да наложи своята безбожна прогейска просвета на нашето общество “. Разширяването на НАТО беше другар на Путин. Разширяването на Европейски Съюз е зложелател на Путин, тъй като показва всичко, което Русия на Путин не е. И по този начин, съгласно мен, постоянно става дума за разширение на Европейски Съюз “, обобщава Фридман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР