Войната в Украйна вече е позиционна, а технологичното ниво от

...
Войната в Украйна вече е позиционна, а технологичното ниво от
Коментари Харесай

Залужни: Ситуацията на фронта е патова като през Първата световна война, Русия ще възстанови военната си мощ

Войната в Украйна към този момент е позиционна, а софтуерното равнище от двете страни е довело до патова обстановка на бойното поле. Нужни са съответни ограничения за превъзмогване на този стадий.

Това написа командващият украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни в есе за сп. " Икономист " и колонка, оповестена паралелно с него, съобщи Дневник.

Залужни прави оценка обстановката в миг на опасения, че Западът може да понижи оръжейните доставки за Украйна, с цел да помогне на Израел във войната с ислямисткото придвижване " Хамас ". Тази теза се прокрадна и в Москва, а във Вашингтон републиканците дават отпор против приемането на помощ 60 милиарда $ помощ за Киев.

Технологии

В разговора с " Икономист ", съпътстващ тези материали, се отбелязва и че контраофанзивата, като се изключи че е попречила на Украйна да промени сметките на президента Владимир Путин, е опровергала Залужни; той допускаше, че удавянето на руснаците в кръв не е задоволително, с цел да бъде спряна Москва.

Беше моя неточност. Русия загуби минимум 150 хиляди души. В която и да е друга страна това би спряло войната, показва Залужни.

" По учебниците на НАТО и сметките, които направихме (при обмисляне на контраофанзивата), четири месеца щеше да ни е задоволително да сме достигнали Крим, да сме се сражавали в Крим, да се върнем в Крим ", споделя той язвително. Вместо това контраофанзивата не върви по проект.

Той сменя командващи; когато това не оказва помощ, желае да му намерят книга на руския ген.-майор Павел Смирнов от 1941 година, " Пробиването на укрепени линии ", отдадена на първата международна война. " Не бях стигнал и до половината, когато осъзнах ", споделя. " Досущ като тогава, равнището на софтуерно развиване вкара и нас, и враговете ни в ступор. "

Патова обстановка

" Досущ като в Първата международна война достигнахме софтуерно равнище, което ни слага в патова обстановка ", споделя Залужни в изявлението с " Икономист ".

Пример е и сегашната атака на Русия в Авдиивка в Донецка област. " Просто виждаме всичко, което прави врагът, а те виждат всичко, което вършим ние. "

" Трябва ни нещо ново като барута, който китайците изобретяват и към момента използваме, с цел да се убиваме взаимно. "

Той изяснява, че статичните изтощителни борби са заменили маневрената, в която са значими придвижванията и скоростта, като нов стадий.

Това ще донесе изгода на Русия и ще ѝ разреши да възвърне военната си мощност и най-после да заплаши украинските въоръжени сили и самата страна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР