Войната в Украйна трябва да спре - това беше посланието

...
Войната в Украйна трябва да спре - това беше посланието
Коментари Харесай

Призив за край на войната отправиха африкански лидери към Путин

Войната в Украйна би трябвало да спре - това беше посланието на африканските водачи към президента на Русия Владимир Путин. Делегацията беседва с президента в Санкт-Петербург.

Африканското предложение включва свободен експорт на зърно през Черно море, освобождение на военнопленниците от двете страни, връщане на всички деца по домовете им и стратегия за следвоенно възобновяване.

" Тук сме с едно доста значимо обръщение - бихме желали тази война да завърши. Предложенията ни са направени с допустимо най-голямо почитание към двете страни. С разбирането, че всяка от тях има лична позиция, само че и че може да има обща такава. Позиция, която може да докара до мир. Ние имаме вяра, че е време двете страни да седнат на масата за договаряния ", прикани Сирил Рамапоса, президент на Република Южна Африка.

Отворени сме за разговор, отговори Путин и сподели подготвен проектодокумент за спокойно съглашение с Украйна, подписан и от украинска страна. Но добави, че и след изтеглянето на съветските войски от Киев при започване на войната, украинската страна не е поискала да се съобрази с документа.

" Приветстваме уравновесения метод на африканските ни другари. Уважаеми другари, оценяваме вашия интерес да решите спора. Откликнахме незабавно на вашата самодейност за договаряния - знаем, че имате съответни хрумвания и предложение. Искам още един път да подчертая - подготвени сме на градивен разговор с всеки, който желае мир, учреден на справедливите и законни ползи на двете страни ", Владимир Путин, президент на Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР