Войната в Украйна ще предизвика шок за глобалните доставки и

...
Войната в Украйна ще предизвика шок за глобалните доставки и
Коментари Харесай

Войната в Украйна ще предизвика шок за глобалните доставки и цената на храните |

Войната в Украйна ще провокира потрес за световните доставки и цената на храните, сподели пред Би Би Си шефът на една от най-големите компании за торове в света.

Yara International оперира допълнително от 60 страни и купува обилни количества съществени първични материали от Русия. 

Русия произвежда значителни количества хранителни субстанции като поташ и фосфат - основни съставки в торовете, които разрешават на растенията и културите да порастват.

Половината от международното население получава храна вследствие на употребяваните торове... и в случай че те бъдат отстранени при сеитбата на дадени култури, производството им ще падне до 50%, твърди шефът на Yara Свейн Торе Холсетер.

" Цените на торовете към този момент бяха високи заради покачващите се цени на газа, а обстановката може да стане още по-тежка, като цените продължат да порастват, смята още той. - Вече бяхме в сложна обстановка преди войната. Сега това е в допълнение спиране на веригите за доставки, прибавя Холсетер.

За него въпросът не е дали ще има световна продоволствена рецесия, а какъв брой огромна ще бъде тя. Трябва да имаме поради, че през последните две години хората, които си лягат гладни, са се нараснали с 100 млн. души, посочи още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР