Войната в Украйна продължава вече повече от шестстотин дни и

...
Войната в Украйна продължава вече повече от шестстотин дни и
Коментари Харесай

Руската мечта за нови завоевания: Тези 3 държави са под радара на Путин

Войната в Украйна продължава към този момент повече от шестстотин дни и руснаците са надалеч от това да я приключат сполучливо. Това обаче не им пречи да гледат към други страни и да мечтаят за още войни. Този път пропагандата на Кремъл е ориентирана към страни, чиято самостоятелност нервира мнозина в Москва, в това число и самия Владимир Путин.

Руснаците имат нова цел за военните си завоевания и гледат към балтийските страни. Тяхната самостоятелност всъщност е бодил в очите на вземащите решения в Москва през цялото време, а Владимир Путин мечтае да нападне и завладее Литва, Латвия и Естония . По този метод той ще реализира проекта си за възобновяване на империята и апропо ще обогати страната.

По тематиката, че макар продължаващата война в Украйна, Русия мечтае за още завоевания, приказва в ефира на телевизионния си канал Сергей Мардан, един от любимците на Кремъл. Именно той стои зад нападателната изразителност и оправдава кървавата война като " предпочитание " на целия съветски народ. Преди време той беше споделил, че това е въпрос на национална горделивост. Сега е насочил погледа си към други страни и други нации. Както прилича на една империя.

Реториката на съветските управляващи и думите, изречени в ефир от " медийния боец " на Путин, са шокиращи. От една страна, сега тече война и съветската войска я губи, плащайки с кръвта на бойците, с цел да поддържа нежната линия на фронта. Освен това гореспоменатите балтийски страни са част от НАТО и Европейския съюз . Така че един съветски удар на тяхна територия би довел до районен, а може би и до световен спор . А Москва сигурно не е подготвена да се изправи против толкоз могъщи съперници като Съединени американски щати, западноевропейските страни или Полша. И те сигурно ще пазят независимостта на балтийските страни.

Мардан счита, че всичко ще се случи в подобаващия миг. Бившият радиоводещ на " Комсомолская истина "  изрази това, което се приказва и усеща в Кремъл. Заплашването на балтийските страни не е нищо ново, както и съветските искания към техните територии.

Мардан съобщи през лятото, че нападението против Украйна е въпрос на " положително въодушевление на руснаците ", тъй като " националната им горделивост е потъпквана от години ". По подразбиране: съществуването на Украйна или на други страни, които в този момент са самостоятелни от Москва, би трябвало да вреди на руснаците. Особено на тези, които мечтаят да се върнат към времената на Съюз на съветските социалистически републики. Точно като Владимир Путин.

Проблемът е, че нито една нация от някогашния Съюз на съветските социалистически републики не желае да се върне, а войната в Украйна сподели, че е допустимо да се окаже ефикасна опозиция на Русия. Москва към момента не е спечелила борбата с един комшия, само че към този момент протяга ръка към различен.

На 11 март 1990 година Литва афишира своята самостоятелност и напуща Съюз на съветските социалистически републики. Година по-късно нейните съседи последват образеца ѝ. На 20 август 1991 година Естония афишира своята самостоятелност и се отделя от Съветския съюз. На идващия ден Латвия афишира излизането си от Съюз на съветските социалистически републики. Днес и трите страни са членки на Европейския съюз, част от Организацията на обединените народи и НАТО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР