Войната в Украйна оказа влияние върху военния капацитет на Русия,

...
Войната в Украйна оказа влияние върху военния капацитет на Русия,
Коментари Харесай

Белият дом: Руската армия е далеч от съвременните стандарти

Войната в Украйна оказа въздействие върху военния потенциал на Русия, а армията ѝ е надалеч от актуалните стандарти. Това акцентира координаторът на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби в границите на видео брифинг, предават РБК-Украйна и " Фокус ".

" Знаем, че тази война е повлияла на военния потенциал на Путин, изключително що се отнася до муниции, артилерия, дронове и ракети ", означи координаторът на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

По думите на Кърби, Русия разчита на помощ от други страни, в това число Иран и Северна Корея. Но тя към момента резервира обилни въздушни, механизирани и военноморски качества. Руският Черноморски флот претърпя обилни загуби, само че към момента може да нанася съществени вреди.

" Русия има преимущество в работната мощ, тъй като е огромна страна с огромно население. Президентът Путин не би трябвало да дава отговор пред хората си за готовност, както прави президентът Зеленски. Това значи, че Путин може да активизира повече хора и да ги изпрати на фронта, без боязън от гнева на своя народ ", разяснява Кърби.

Той също по този начин уточни минусите на съветската войска, в това число неприятно ръководство, невисок морал и липса на водачество. Тези дефекти вършат Русия уязвима.

" Русия към момента избира да води война, употребявайки ракети с огромен обхват и артилерийски огън. Това се дължи на обстоятелството, че Русия има доста преимущество в тези области. Въпреки това, когато съветските войски вземат участие в сухопътни борби с украинските сили, те постоянно биват победени ", акцентира той.

В допълнение Кърби увери, че съветската контраатака не е дала резултати. Той означи, че съветската войска към момента не е съумяла да реализира обилни триумфи във войната.

" Това е войска, която към момента не е научила уроците, които една модерна войска би трябвало да научи след две години война ", заключи представителят на администрацията на Байдън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР