Войната разкри едно от най-слабите ни места - липсващата инфраструктура.

...
Войната разкри едно от най-слабите ни места - липсващата инфраструктура.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Войната разкри едно от най-слабите ни места - липсващата инфраструктура

Войната разкри едно от най-слабите ни места - изчезналата инфраструктура. Това разяснява през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев., който участва на официалното разкриване на източната част от интернационалния транспортен Коридор 8. 

Коридор номер №8 е бил въжделение на редица генерации от двете страни на границата. Направелнието София-Скопие-Тирана-Дурас би трябвало да бъде приоритет за Западни Балкани, уточни той. 

Донев присъства на началото на построяването на жп линията сред Куманово и Крива Паланка.

„ Последиците от войната в Украйна разкриват едно от най-уязвимите места в нашия район – неразвитата, дори изчезнала инфраструктура. В изискванията на продоволствена рецесия е нужно да си осигурим директни пътища за различни доставки ”, сподели министър председателят на България. 

Той посочи какъв брой значима е инфраструктурата за развиване на нашия район. „ За първи път в историята на България и Северна Македония се чака в края на годината комерсиалният продан да е над 1 милиарда евро. Представете си какъв би бил обмена, в случай че имаше развита инфраструктура. Интересът за бизнеса е явен ”, сподели служебният министър председател, представен от Нова тв.

Целта на този кулоар е да свърже по железопътен път Черно и Адриатическо море. Връзката би трябвало да бъде построена сред София-Скопие-Дуръс и Тирана.

Церемонията идва единствено ден преди в Благоевград да бъде основан македонският клуб, който е планувано да носи името на поета Никола Вапцаров. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР