Войната по пътищата е сериозен проблем, от който икономиката на

...
Войната по пътищата е сериозен проблем, от който икономиката на
Коментари Харесай

Валентин Йовев: Войната по пътищата е сериозен проблем

Войната по пътищата е сериозен проблем, от който стопанската система на страната губи доста, само че по-голяма е загубата на човешкия живот. Необходимо е да се влага в образованието на младежите от най-ранна възраст. Водачите би трябвало да бъдат възпитани по този начин, че да употребяват новата инфраструктура безвредно.

Затова би трябвало смяна в самосъзнанието на всеки ползвател на пътищата. Това разяснява през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев по време на конференцията по пътна сигурност „ Мирен контракт за българските пътища “, проведена във връзка 25-тата годишнина на Асоциацията на застрахователите в България.
Медиен сътрудник на проявата е Факти.бг.

Валентин Йовев уточни още, че построяването и въвеждането на ТОЛ - системата ще способства за прекъсването на войната по пътищата, напомняйки, че от неналичието й обществото губи годишно над 500 млн. лева, които могат да се вложат в построяването на съвременна и по-безопасна пътна инфраструктура.
Заместник-министър Йовев обърна внимание на създадения от Министерството на районното развиване и благоустройството нов план на Наредба за планиране на пътищата, ориентиран към повишението на сигурността по инфраструктурата в България.

Актуализирането на нормите за проектирането на нови и реконструкцията на съществуващи пътища се прави за те да дават отговор на актуалните европейски условия и условия, уточни той.
Сред ограниченията за повишение на пътната сигурност и понижаване на пътно - транспортните катастрофи са и активността на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по обезпечаването на безвредно пътешестване през зимния сезон и осъществените поправки в сериозни сектори, разяснява още районният заместник-министър.

Струва си да помислим, с изключение на за строителството на пътища и за застраховането на строително-монтажния риск в процеса на създаване на пътищата. Самите строители по време на осъществяването на обекти могат да провокират разнообразни събития, а те не са застраховани авансово, което може да носи нови разноски на възложителите, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР