Войната навлезе в нова фаза“, смята украинският президент Володимир Зеленски

...
Войната навлезе в нова фаза“, смята украинският президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски: Защо светът се страхува от един човек?

„ Войната навлезе в нова фаза “, счита украинският президент Володимир Зеленски в изявление за немската социална телевизия ЦетДеЕФ.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не изключва съветски нуклеарен удар, само че предизвести, че Европа не трябва да се поддава на изнудване.

„ Европа към момента не може да превъзмогне страха си от Русия. Как ще реагират руснаците? Какво ще каже Путин? Какво ще стане, когато един ден Путин си отиде? Това са терзанията на Европа. Енергийната взаимозависимост, нуклеарният шантаж – всичко това е допустимо, тъй като Европа го позволи. Години наред Европа се кланяше на Русия “, съобщи Зеленски.

Той упрекна Запада, че след анексирането на Крим не е последвал съдбоносен отговор и това е разрешило на Москва да продължи с нападателната си политика по отношение на Украйна.

„ Защо Русия нанесе над 100 ракетни удара тази седмица? Путин усеща, че губи поддръжка и доверие измежду руснаците. Путин не може да се похвали с триумфи на бойното поле, би трябвало да оправдава по някакъв метод експанзията и по тази причина нанесе толкоз доста удари по Украйна. Защо целият свят позволи да се опасява от един човек? 200 страни разискват по време на общото заседание на Организация на обединените нации по какъв начин да се оправят с един човек. С един единствен човек? “, попита Зеленски.

Без да назове нито един път по време на над 45-минутното изявление Путин, Зеленски съобщи, че преди Русия да нахлуе в Украйна неведнъж е търсил разговора с съветския президент, само че без резултат.

„ Той още веднъж не схваща, че с всеки идващ ракетен обстрел понижават възможностите да се съгласим на договаряния. За нас той е сборен облик на терориста. За какво да преговаряме с него? Ще преговаряме с Русия, само че не с него. Все някой ще пристигна след него “, каза украинският президент Володимир Зеленски.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР