Войната може да излезе от Украйна и Москва иска нестабилност

...
Войната може да излезе от Украйна и Москва иска нестабилност
Коментари Харесай

"Войната може да излезе от Украйна": Службите у нас с доклади за 2022 г.

" Войната може да излезе от Украйна " и " Москва желае неустойчивост в Западните Балкани ". Това се показва в отчети на разследващите ни служби за 2022 година Те са оповестени на уеб страницата на Министерския съвет.

Първата стъпка е да се уреди кой назначава шефовете на службите, сподели той

" Военните дейности резервират капацитета си за ескалация и разпространяване отвън украинска територия, като не може да бъде изключен изцяло и вид за потребление на оръжия за всеобщо поразяване ". Това е част от годишния отчет на Държавната организация Национална сигурност за 2022 година

От министерство на защитата обаче не чакат военна заплаха за България.

„ Ако да вземем за пример някоя повреда имаме в Запорожката атомна централа, тогава резултатът от едно такова деяние, което е на двустранна основа сред воюващите, може да засегне и страни, които са в съседство. Така, че аз не имам предвид и не считаме ние, че може войната да излезе от територията н Украйна на територията на НАТО “, сподели зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов.

Имаме подготвеност за евакуация на чиновници на дипломатическите ни представителства и на български жители от Русия, сподели Мария Габриел

Военното ни разузнаване обаче показва като уязвима зона Западните Балкани.

" В районен аспект деструктивна роля имаха индиректните опити на Москва да сътвори втора зона на неустойчивост в Западните Балкани, възползвайки се от съществуващите в района проблеми и несъгласия. Активността на съветските специфични служби на и от територията на избрани страни от Западните Балкани се увеличи доста през 2022 година в опит да се компенсират вредите, нанесени на съветските легални резидентури посредством експулсирането на съветски дипломати от редица страни в Европа ", прибавят от военното ни разузнаване.

По думите му ''политическият терен е извънредно изкалян''

За неустановеност в Западните Балкани алармират в отчета си и от Държавна организация " Разузнаване ".

„ И считам, че интернационалната общественост, военното наличие там на НАТО в Косово, на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина са задоволителни, с цел да поддържат мира и да се решат проблемите, които имаме там с политически средства “, добави Запрянов.

Той съобщи, че е уволнил висшите държавници поради доста случаи на колаборация на техни подчинени с Русия

От ДАНС отхвърлиха за момента коментар дали посочените рискове от отчетите са настоящи към тази година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР