Войната е много по-голям ужас от всичко останало, това заяви

...
Войната е много по-голям ужас от всичко останало, това заяви
Коментари Харесай

Николай Василев: Не смятам, че трябва да се готвим за бедност, очаквам рецесия само при воюващите

" Войната е доста по-голям смут от всичко останало ", това съобщи пред NOVA някогашният финансов министър Николай Василев.

" Не считам, че би трябвало да се готвим за беднотия. Не се обрисува отвън двете страни, които водят война криза по никакъв метод. Годината щеше да е доста добра за международната стопанска система, в този момент ще е добра, само че няма да бъде беднотия ", безапелационен беше той.

" Дори и да свърши войната през днешния ден туристическият сезон няма да е същият. Растежът евентуално няма да е подобен, какъвто трябваше. Това е тъпо, тъй като инфлацията се бори най-добре с напредък. Ако има бързо израстване на производството - ще има задоволително доходи, с цел да се оказва помощ на засегнатото население ", добави някогашният финансов министър.

" Инвестициите напълно ще ударят нулата ", беше мрачната прогноза на Василев.

" Да се надяваме, че най-сетне ще построим интерконектора с Гърция, с цел да може да имаме различни снабдители. За Европа има доста огромен честен проблем - да живеем добре в Брюксел и да гледаме телевизия, до момента в който хора умират или да кажем " Няма да финансираме повече режима, който убива хора " и ще спрем целия импорт, само че в случай че Европа вземе такова решение - ние би трябвало да спрем също. Нашата стопанска система може да има напредък даже без тези първични материали ", акцентира той.

По думите му бюджетната политика на държавното управление е " непрофсеионална и глупава ".

" След дребните санцкии през 2014-та Русия изостана доста. Сега с тези жестоки, само че не най-големи наказания, съветската стопанска система ще катастрофира изцяло тази година. За мен тя ще се срине с двуцифрен % криза. Като Венецуела ще наподобява. Сигурно ще има опашки за обикновени артикули ", добави Василев.

И сподели, че съгласно него стопанската система на Русия ще замязя на тази на някоя средноевропейска страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР