Война в Украйна: Повече от 30 руски дрона са изстреляни срещу Киев при въздушни удари през нощта

...
Един човек беше ранен по време на атаката.Това идва, след
Коментари Харесай

Един човек беше ранен по време на атаката.

Това идва, след като според съобщенията двама чуждестранни хуманитарни работници са били убити в Източна Украйна на В неделя, когато руският обстрел удари микробус, превозващ екип от четирима души, работещи с украинската организация с нестопанска цел Road to Relief.

Доброволците бяха блокирани във вътрешността на микробуса, тъй като той се обърна и се запали, след като бяха ударени близо до град Часив Яр, съобщи организацията в Instagram.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Road to Relief (@road2relief_ua)

-->

„Плашещо изживяване“

Небето над Киев беше осветено от взривове от противовъздушна отбрана, тъй като свидетели казаха, че са чули най-малко пет експлозии.

Снимки от местопроизшествието заснеха стълб дим, издигащ се между сградите.

„Беше много плашещо преживяване – дори не мога да го опиша с думи“, жителката Людмила каза, докато дроновете счупиха прозорците в нейната сграда и няколко буркани на перваза на прозореца й.

Изображение: Стълб дим, издигащ се между сградите след удара

Повечето от останките паднаха на открито, повреждайки коли, електропроводи на тролейбуси и пътища, каза Сергий Попко, началник на градската военна администрация на Киев, в приложението за социални съобщения Telegram.

Прочетете повече за войната в Украйна:
Борис Джонсън получи почетна степен в Украйна
Мъж издърпа от развалините след руските въздушни удари
G20: Политика около сделката със зърно

Регионалният губернатор Руслан Кравченко написа в социалните медии, че неуточнено инфраструктурно съоръжение и осем къщи са били повредени в резултат на нощните удари.

Няма незабавен коментар от Русия.

Изображение: Прозорци в сграда, унищожени от взрив

Москва е извършвала редовни въздушни удари по населени с цивилни градове далеч от източните и южните фронтови линии през през последните няколко месеца от 18-месечната си инвазия.

Най-малко 73 души бяха ранени, а един полицай беше убит, след като родният град на президента Володимир Зеленски Кривий Рог беше атакуван в петък.

< p>В сряда 17 души бяха убити след друга атака, този път в източния град Константиновка, казаха украински официални лица.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР