Война ще бъде основна дума на задаващата се 2023 г.

...
Война ще бъде основна дума на задаващата се 2023 г.
Коментари Харесай

Международни анализатори: Путин извърши колосално престъпление, може да пламнат нови войни

" Война " ще бъде съществена дума на задаващата се 2023 година Безпокои ме, че съществуват пулсиращи военни огнища на доста места. Вече приказват за Балканите. Една неволна или целенасочена крачка може да докара до лумване на пожар. Животът демонстрира дълбокото несъвършенство на съществувалата преди този момент система за сигурност и нейната ирелевантност в бъдещето ", заяви международният анализатор проф. Захари Захариев в " Денят ON AIR ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8729
Той добави, че имперските пристрастености са трайно заболяване, а през днешния ден виждаме по какъв начин те се възраждат, което води до конфликти на ползи и заплаха от нови войни. Те заплашват с заличаване целия човешки жанр, сигнализира проф. Захариев.

По думите му и от двете страни (Русия и Украйна - бел. ред.) има официални поръчки за договаряния за мир. Но и двете слагат непреодолими загради пред възможни договаряния. 

Той е на мнение, че има известно самозаблуждаване при Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, а упованията на съветското управление не се оправдаха в нито едно направление. Според него има дълбока недооценка на военната мощност на Украйна и на самоидентификационния народен код на популацията в Украйна.

" Бих желал да допускам на перуанските шамани, че през август 2023 година войната ще завърши. По-скоро съм реалист, гледайки какво се случва. Това, което направи Путин през февруари, беше колосално закононарушение. Той очерта ужасни очертания. Оказа се, че той има единствено двама европейски другари - Орбан и Вучич. Нашият континент се намира пред огромно предизвикателство ", сподели на собствен ред международният анализатор и арабист проф. Владимир Чуков пред Bulgaria ON AIR. 

" Във втория си мандат Путин преобрази Русия, трансформирайки я в страна с имперски упоритости. Той сподели, че границите на Русия са границите на Съветския съюз. Всичко това трябваше да бъде решено на масата на договарянията ", акцентира проф. Чуков.

Попитан за ролята на Китай, той отговори, че страната се явява избавителен пояс за Путин.

" Насочват се напълно към Азия. Руската федерация по футбол разисква да стане част от азиатската. Тотално се изолираха и Китай се явява като избавителен пояс, само че мощно се колебая ", разяснява проф. Чуков.

" Не Русия толкоз искаше да изпадне в братските обятия на китайския народ, а Западът направи безумна неточност - НАТО и Съединени американски щати, със своите имперски дейности, тласнаха Русия в тази посока. Китайската карта ще бъде все по-решаваща за протичащото се в света през 2023 година ", уточни проф. Захариев.

Проф. Чуков посочи, че обществото ни е мощно разграничено, а рейтингът на Народното събрание е рекордно невисок. 

" Две години не можем да създадем държавно управление, това е доста противен синдром и ерозия на държавността. Нови играчи би трябвало да се появят. Трябва да си създадем една чудесна къщурка. Ние би трябвало да имаме районни премиер-министри. България би трябвало да стартира да си вади личните благосъстояния ", съобщи той.

Но съгласно проф. Захариев такава политика е безспорна нереална в днешните условия. На мнение е, че би трябвало да възстановим страната като индивид на нашето развиване. Нуждаем се от световна смяна на съществуващия политически пазар, склонен съм, че трябват нови субекти, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР