Вотът по никакъв начин не е компрометиран. Това увери от

...
Вотът по никакъв начин не е компрометиран. Това увери от
Коментари Харесай

Вотът не е компрометиран, успокоява Денков

Вотът по никакъв метод не е злепоставен. Това увери от Брюксел министър председателят Николай Денков.

Той съобщи, че ще гласоподава с машина, както е правел постоянно. " По-лесно е, по-удобно е. Аз имам вяра на машините ", акцентира Денков.

Той разясни, че, т.е. при гласоподаване всеки може да огледа какво е излязло като бюлетина, въпреки и от машината, да я пусне в урната и по-късно тези бюлетини се броят.

От тази позиция било безусловно ясно, че никой не може да бъде измамен по този метод, тъй като вижда какво ще пусне като бюлетина.

" Виждам някаква доктрина на конспирациите и в този отчет, само че можете ли да си визиите човек, който ще прави нещо толкоз подмолно и ще го прави пред други хора, ще го прави на запис, който е разполагаем ", разяснява министър председателят.
 Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота
Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота

Сигурността на машинното гласоподаване е обезпечена

Той бе безапелационен, че няма безусловно нищо, което да е притеснително, също така, че се употребява цялата обстановка, с цел да се сложи гласуването с машини още веднъж под въпрос.

По негови думи като нов мотив, с което да се опита да събори държавното управление. Това, което също знаем, е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи от доста време желаят да отстранен машините, тъй че може би за тях това е един комфортен метод това да се случи, добави Денков.

Според него решението за гласуването

" Кодът е предпазен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени, тъй че без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Затова споделям, че има доста звук, само че малко наличие в това, което се показва като обвинявания ", посочи той.
 И Иван Гешев вижда
И Иван Гешев вижда " Костинброд- 2 "

Политиците желали да анулират изборите, защото се уплашили от данните на социолозите

Относно обвиняванията към заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов Денков съобщи, че постоянно в такива случаи е редно да се направи инспекция и резултатът от нея да покаже дали са нарушени някакви правила. " Трябва да забележим дали е просто капан, или е нещо, което той е позволил да се случи. Ако е позволил неточност, несъмнено, ще бъде освободен, само че това би трябвало да стане след инспекция ", уточни той.

Премиерът съобщи, че политиците в Народното събрание би трябвало да решат дали желаят да се продължи по пътя, по който е действано до момента, и означи, че резултатите към този момент се виждат.

" Ако решат, че желаят да преформатират ръководството, тогава ще отидем в различен формат и резултатът ще бъде различен ", уточни той и посочи, че не е чул " Демократична България " да са харесали този сюжет.

Според него явно опозицията желае да употребява обстановката като нов мотив, с който да се опита да събори държавното управление.
 Тошко Йорданов желае в неделя да се гласоподава единствено с хартия
Тошко Йорданов желае в неделя да се гласоподава единствено с хартия

Корнелия Нинова упорства ЦИК да вземе решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР