VOSS Automotive ще инвестира 7 млн. евро в завод в

...
VOSS Automotive ще инвестира 7 млн. евро в завод в
Коментари Харесай

VOSS Automotive ще инвестира 7 млн. евро в завод край Ловеч

VOSS Automotive ще влага 7 млн. евро в цех в село Баховица, Ловешко. Преди дни немското сдружение подписа дълготраен контракт за наем на повърхност от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустрален парк ". Преди там се обитаваше завода на "Литекс моторс ", който произвеждаше китайските коли Great Wall.

Очаква се производството да стартира през идната година. Пълният потенциал на завода ще се развие през 2020 година, като тогава 200 чиновници ще са инженерите и експертите, а 800 ще са заети в самото произвеждане.

VOSS е сътрудник на компании от автомобилната и машиностроителната промишленост. С близостта до клиентите, с нововъведенията и със блян към най-високо качество, компанията се развива от основаването си през 1931 година в една световна група. VOSS Group е машиносторителна корпорация, основана в град Wipperfurth. Тя се състои от VOSS Holding GmbH +Co.KG с дъщерните й сдружения VOSS Automotive GmbH и VOSS Fluid GmbH, както и от още дванадесет задгранични компании с индустриални и обслужващи функционалности и местоположения за продажби.

Основана от Херман Вос, компанията първо създава фитинги и доближава настоящия си размер под управлението на Ханс Херман Вос, който диверсифицира производството и основава други компании и задгранични клонове. От 1999 година тя е преструктурирана в холдингово сдружение с няколко дъщерни компании. Компанията е генерирала оборот от 399 млн. евро през 2015 година от общо 3900 чиновници.

Електротехническата, пластмасовата, металообработващата и хартиената индустрия се развива главно във Wipperfurth през днешния ден. Най-важното промишлено дружество е фабриката за произвеждане на крушки Radium, учредена през 1904 година. Radium (сега дъщерно сдружение на Osram) към момента е най-големият шеф в този град дружно с фабриката на Voss Valves.

Osram пък към този момент има дружество в България. Една от най-големите компании за осветителни системи в света създава във фабриката си край Пловдив електронни съставни елементи с разнообразни приложения, в това число и такива за умни здания и градове. Инвестицията е в размер на 25 млн. евро и е направена посредством локалното сдружение "Осрам ".

Германия е стратегически вложител у нас. От тази страна са и някои от най-големите задгранични инвестиции. В годините на преход немски компании са вложили капитали в разнообразни сфери на нашата стопанска система - търговия, машиностроене, превоз, логистика, инфраструктура и други. В най-ново време се ускори ползата към поддоставките за сектора на автомобилостроенето, в IT-сектора, аутсорсинга и леката индустрия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР