„Воля" е против либерализирането на режима за пушене в заведенията.

...
„Воля" е против либерализирането на режима за пушене в заведенията.
Коментари Харесай

"Воля" е против либерализирането на режима за пушене в заведенията

„ Воля " е срещу либерализирането на режима за пушене в заведенията. Аз съм човек, който не пие и не пуши, и като клиент имам право да предпочитам в какво заведение да вляза. Но какво да кажем за личния състав на питейни заведения и нощни заведения, който е заставен да диша тютюневия пушек часове наред всеки ден. Навсякъде по тези места работят младежи, които по този метод заплашват и повреждат здравето си, а от тях чакаме на следващия ден да раждат деца и да обезпечат бъдещето на нацията “.

Това съобщи водачът на "Воля " Веселин Марешки след среща с Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила. Вицепремиерът изиска да показа пред зам.-председателя на Народно събрание четири законопроекта, за които търси поддръжка в Народното събрание. „ На заливащите ни реклами с хазарт би трябвало да противодействаме с положителни реклами на хора, които са съумели с труда и с гения си. Това може да стане посредством целеви държавен фонд, който да събира наложителни отчисления от реклами, спонсорства и други форми на поддръжка, направени от хазартния бизнес. Тези средства могат да отиват за разяснителни акции за заплахите от зависимостите, какъвто е хазартът, както и за популяризирането на положителни образци “, съобщи Марешки по отношение на препоръчаните промени в Закона за хазарта. „ Съгласни сме, че този тип реклами развращават и вредят на хората – ние първи повдигнахме тази тематика през месец март, само че не е този методът да се приключи тяхното въздействие - една такава възбрана няма да спре този бизнес “, добави Марешки. По думите му към рекламите, които нанасят щета на обществото, можем да прибавим и тези на храните със подозрително качество, които са също толкоз рискови за хората. Марешки разгласи още, че ВОЛЯ няма да поддържа проектозакона на вицепремиера в този му тип.

Двата законопроекта, по които Веселин Марешки и Валери Симеонов реализираха единодушие, са допълнение на Закона за локалните налози и такси и промени в Закона за устройството на територията. С първия се вкарва такса на жилищни парцели, обекти за настаняване в курортите като механизъм за битка с незаконосъобразното отдаване на жилища чартърен. Последният законопроект планува по-ясно дефиниране на „ преместваем обект “ и отстраняването на съществуващите до момента в закона празноти по отношение на пълномощията на общинските администрации и страната във връзка с преместваемите обекти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР