Volvo Trucks грабна престижната награда в индустрията за своя Volvo

...
Volvo Trucks грабна престижната награда в индустрията за своя Volvo
Коментари Харесай

Volvo FH Electric печели приза “Камион на годината 2024”

Volvo Trucks сграбчи влиятелната премия в промишлеността за своя Volvo FH Electric. За първи път електрически камион печели премията.

Тежкотоварният електрически камион Volvo FH Electric е определен за Международен Камион на 2024 година. Обяснявайки решението си, журито оцени високо продуктивността на електрическия камион, плавното и безпроблемно ускоряване, неговата безшумност и неналичието на трептения по време на шофиране.

“С представянето на FH Electric, Volvo Trucks пусна на пазара най-съвременната гама електрически камиони на акумулатори, подобаващи за необятен кръг от транспортни интервенции. Това е доказателство, че енергийният преход набира мощ даже в актуалната предизвикателна бизнес среда, ” съобщи Джаненрико Грифини, Председател, Международен Камион на Годината (International Truck of the Year).

Рогер Алм, президент на Volvo Trucks, одобри влиятелната премия по време на публична гала по награждаването на транспортното ревю Солутранс в Лион, Франция.

“Толкова съм горделив от това самопризнание и че нашият Volvo FH Electric завоюва тази високоуважавана премия. За първи път в историята транспортната промишленост избра електрически товарен автомобил за Камион на годината. Volvo FH Electric съставлява нова епоха в света на превоза и спечелването на тази премия ясно демонстрира, че преходът към транспорти с нулеви излъчвания се случва тук и в този момент, ” разяснява Рогер Алм. “Искам откровено да благодаря на всички, които способстваха за този триумф. Той се основава на страхотна работа в екип със пристрастеност и отдаденост измежду нашите фантастични сътрудници във Volvo Group, както и близко съдействие с нашите високо ценени клиенти, сътрудници и снабдители. ”

„ Volvo Trucks е първият производител, който предложи всеобщо електрически камиони на пазара и потвърди, че те могат да се употребяват при доста транспортни задания. Освен това непрестанно усъвършенства и доразвива електрическата си гама. Затова изцяло справедливо е и първият производител, чийто електрически камиони печелят премията “Международен камион на годината ” показа Снежина Баджева, издател на списание „ Камиони “, която е бългаският представител в журито.

Победа за четвърти път
Това е четвъртият път, в който емблематичния модел на Volvo - FH става камион на годината. Volvo FH е един от най-успешните модели в индустрята до момента с близо 1.4 милиона камиони в придвижване по света.

Volvo FH Electric може да работи с общо тегло от 44 тона. Производството на Volvo FH Electric стартира през 2022 година в завода на Volvo в Гьотеборг, Швеция, а производството в завода в Гент, Белгия, стартира през 2023 година.

Цялостна стратегия за електрически камиони
Volvo Trucks е първият световен производител, който стартира серийно произвеждане на електрически камиони още през 2019 година и през днешния ден има обширна електрическа линия от общо шест електрически камиона, проектирани да покрият необятна гама от транспортни задания. Volvo Trucks е водач на пазара на тежкотоварни електрически камиони в Европа с пазарен дял от 49%.

*Източник: Volvo Trucks
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР