Volvo Cars обяви, че чрез компанията си Volvo Cars Tech

...
Volvo Cars обяви, че чрез компанията си Volvo Cars Tech
Коментари Харесай

Volvo инвестира в естествените влакна

Volvo Cars разгласи, че посредством компанията си Volvo Cars Tech Fund, е направила стратегическа инвестиция в швейцарската компания Bcomp, която работи в региона на създаването на новаторски олекотени материали, създадени въз основата на естествени нишки.

За основаването на своите нови материали, Bcomp употребява ленени нишки, които дават обещание да предложат съществени преимущества във връзка с тежестта, енергийната успеваемост и нездравословните излъчвания спрямо класическите пластмаси. От швейцарската компания разясняват също по този начин, че изходната суровина за основаването на новите детайли разрешава и огромна еластичност и поле за изява на дизайнерите.

Елементи, направени от новаторския материал бяха употребявани от Volvo в нейната последна концептуална разработка- , при която съгласно Bcomp са реализирани резултати като 50% понижение на тежестта, до 70% по-малка приложимост на пластмасови детайли и с до 62% по-малко CO2 излъчвания в съпоставяне със общоприетите пластмаси.

В момента Volvo Cars работи интензивно в региона на използването на естествени нишки в идващото потомство на напълно електрическите си коли, като от новаторската технология в идващите си модели ще се възползва и Polestar.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР