Володимир ЗеленскиУкраинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия иска да

...
Володимир ЗеленскиУкраинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия иска да
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли коледното примирие, обявено от Русия

Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия желае да употребява препоръчаното от нея коледно помирение като прикритие, с цел да се опита да спре напредването на украинските сили в източната част на Донбас, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие, въпреки и за малко, с цел да спрат напредването на нашите момчета в Донбас и да докарат съоръжение, муниции и мобилизирани военни по-близо до нашите позиции, “ съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение, като този път говореше на съветски, а не на украински език.

„ Какво ще им донесе това? Само следващото нарастване на общите им загуби “, добави украинският президент.

Войната „ ще завърши или когато вашите бойци се изтеглят, или когато ние ги изхвърлим “, акцентира Зеленски.

„ С предлагането си за прекъсване на огъня съветският президент Владимир Путин цели да си поеме глътка въздух “, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Ройтерс.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин е инструктирал министъра на защитата Сергей Шойгу да вкара преустановяване на огъня в Украйна за 36 часа, оповестиха от пресслужбата на президента през вчерашния ден.

„ Вземайки поради апела на Негово Светейшество патриарх Кирил, подреждам на министъра на защитата на Русия да вкара от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари режим на преустановяване на огъня по цялата линия на бойните контакти на страните в Украйна “, написа съветската организация „ Интерфакт “, цитирайки пресслужбата на Путин.

Русия посреща Рождество Христово на 7 януари в сходство със остарелия Юлиански календар.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР