Володимир Зеленски продължава стремителното си пътешествие из Европа, където се

...
Володимир Зеленски продължава стремителното си пътешествие из Европа, където се
Коментари Харесай

Европа очаква резултати от Зеленски за срещата на високо равнище на НАТО

Володимир Зеленски продължава стремителното си странствуване из Европа, където се срещна с водачите на Италия, Германия, Франция и Англия. Той съумя да събере обещания за нови оръжейни доставки, само че основните решения за него не бяха взети от водачите на западните страни. Какво в действителност реализира Зеленски по време на своето „ турне “?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети Италия, Германия, Франция и Англия по време на европейската си обиколка. В събота в Рим на среща с италианския министър председател Джорджа Мелони той разиска военната помощ и поддръжката на Италия за присъединението на Украйна към Европейския съюз и НАТО, както и „ доста значими решения за отбрана на украинското небе “.

По-късно в диалог с папата, който предложи да помогне за преустановяване на спора, Зеленски отговори: „ Нямаме потребност от медиатори, имаме потребност от обективен мир “. След това Зеленски пътува до Германия, където се срещна с канцлера Олаф Шолц. Там той разгласи, че е време да се постави завършек на спора и провалянето на Русия да стане " необратимо ".

Според него една от задачите на визитата в Европа е образуването на " коалиция за изтребители ", които Западът ще достави на Украйна. По отношение на контранастъплението той призна, че неуспехът може да докара до понижаване на поддръжката на Запада за Украйна. Самата контраатака ще стартира, когато Зеленски направи „ още няколко визити “.

Шолц разгласи и нов пакет от военна помощ от 2,7 милиарда евро за Украйна, който включва танкове “Леопард-1 ”, бойни машини на пехотата “Мардер ” и системи за Противовъздушна отбрана “Ирис-T ”. В Аахен Зеленски беше почетен с интернационалната премия " Карл Велики ". „ Украйна е част от Европа, която пази западните полезности, непоклатимите правила на взаимно битие, мир и независимост. Европейски Съюз поддържа това “, се споделя в изказване на журито.

След това Зеленски посети Париж, където също приказва за това от какво се нуждае Киев за дейно контранастъпление. Президентът Еманюел Макрон даде обещание, че Франция ще образова и оборудва няколко батальона на украинските въоръжени сили с „ десетки бронирани машини и леки танкове, в това число AMX-10RC “. Също по този начин Франция ще ускори Противовъздушна отбрана на Украйна.

Зеленски „ изрази вяра, че Франция ще поддържа кардиналното взаимно решение на съдружниците за образуване на „ коалиция за изтребители “. Държавните глави разискаха и въпроса за поддръжката на Франция за евроатлантическата интеграция на Украйна. Зеленски означи, че Украйна чака " съответни политически решения " по искане на Киев по време на срещата на високо ниво на НАТО във Вилнюс, която ще се организира на 11-12 юли.

Това беше последвано от посещаване в Лондон, където английският министър председател Риши Сунак сподели на Зеленски, че " решителният миг на съпротивата на Украйна " към този момент наближава. Англия също ще образова украински водачи на главните умения за ръководство на съвременни западни самолети, в това число Ф-16. Но самите изтребители към момента не се възнамерява да бъдат трансферирани. Вместо това ВСУ ще получат стотици ракети с огромен обхват в допълнение към съществуващата “Сторм Шадоу ”.

В същото време никой не сподели на Зеленски нищо значително нито за влизането на Украйна в НАТО, нито за присъединяване в основаването на „ коалиция за изтребители “. Според “Вашингтон Пост ” страните от Алианса са постигнали консенсус: Украйна няма да получи покана за идната среща на високо ниво. Същото важи и за позицията на Съединени американски щати: Джо Байдън твърди, че не възнамерява да разисква въпроса за влизането на Украйна в НАТО, до момента в който спорът не завърши изцяло.

Като цяло, съгласно специалистите, Зеленски се пробва да реши няколко казуса по едно и също време като част от обиколката си. „ Първата е да се изясни на европейците уединено за какво контранастъплението към момента не е почнало. Второто е да се обвържат резултатите от контранастъплението със ориста на Европа. Той желае да убеди всички, че в случай че военният му проект се провали, това ще бъде неуспехът на целия Запад, а освен на Украйна. Затова Европа, съгласно Зеленски, би трябвало да влага колкото е допустимо повече във ВСУ “, счита политологът Владимир Корнилов.

„ В същото време виждаме, че европейски, американски и даже украински политици, специалисти и медии започнаха да понижават драмата и интензивността във връзка с идното контранастъпление. Така те се приготвят авансово за евентуален неуспех. Сигурен съм, че в случай че украинската контраатака се провали и нашите войски преминат в нахлуване, Западът незабавно ще стартира да крещи за нуждата от помирение и значимостта на договарянията “, предвижда политологът.

„ Освен това, съдейки по социологическите изследвания, обществеността в Германия и Италия е склонна да позволи украинската рецесия с дипломатически средства. Но политиците си слагат задачата да отслабят Русия непременно. Следователно е доста евентуално ВСУ да получат западни изтребители. Като цяло страните от НАТО могат да доставят на Украйна всевъзможни типове оръжия, като се изключи нуклеарни “, добави специалистът.

Подобно мнение споделя и киевският политолог Володимир Скачко. Според него Зеленски е пътувал до Европа и Англия с три цели: да реализира увеличение на доставките на стандартни оръжия, да се контракти за прехвърлянето на западни изтребители на ВСУ и най-важното, Зеленски е желал да реализира най-малко малко конкретика за вероятностите за участие на Украйна в НАТО.

„ Този въпрос става изключително настоящ в навечерието на срещата на високо ниво на Алианса във Вилнюс. Кабинетът на Зеленски чака да получи по този начин наречения План за деяние за участие в НАТО (ПДЧ). Но на Запад дават да се разбере, че този въпрос няма да бъде съществено обсъждан “, сподели киевският политолог Володимир Скачко.

„ Но основаването на „ обединението за изтребители “ е доста действителна и рискова история. Но доставката на от ден на ден нови типове техника на Запад е обвързана с резултатите от контранастъплението. Нищо чудно, че същият Риши Сунак сподели на среща със Зеленски, че в този момент е настъпил решаващият миг в спора. Затова считам, че този въпрос ще бъде обяснен към 11-12 юли, когато ще се организира срещата на високо ниво на НАТО във Вилнюс “, заключва Скачко.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР