Володимир Зеленски настоя днес във видеоконферентна връзка с лидерите на

...
Володимир Зеленски настоя днес във видеоконферентна връзка с лидерите на
Коментари Харесай

Зеленски настоя за подкрепа пред лидерите на ЕС: Не предавайте хората и вярата им в Европа!

Володимир Зеленски настоя през днешния ден във видеоконферентна връзка с водачите на Европейски Съюз, участващи в срещата на високо ниво в Брюксел, договарянията за присъединение на страната му да стартират оптимално бързо, като предизвести, че Европа няма да разбере, в случай че резултатът от този конгрес донесе " усмивка на удовлетворение " на лицето на Владимир Путин.

" Ще ви помоля за едно - не предавайте хората и вярата им в Европа ", прикани той водачите на Европейски Съюз съгласно публикувания текст на видеообръщението му, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Единствено унгарският министър председател Виктор Орбан от водачите на 27-те страни в Европейски Съюз е правил изказвания, че няма да даде зелена светлина на договарянията за участие на Украйна, която продължава да се бори с съветската инвазия.

Европейски Съюз няма да може да започва процедурата по присъединение на Украйна без поддръжка от страна на Орбан, защото решението за започване на договаряния изисква единомислещото утвърждение на всички страни членки, напомня Ройтерс.

" Днешният ден е специфичен. И той ще остане част от нашата история. Независимо дали ще е добър или неприятен за нас, историята ще запомни всичко. Всяка дума, всяка стъпка, всяко деяние и безучастие. Кой защо се е борил ", сподели Зеленски.

" Много значимо е Европа да не се поддаде на колебливост през днешния ден. Никой не желае да счита Европа за ненадеждна. Или за неспособна да взема решенията, които сама е подготвила ", продължи той. " Хората няма да схванат, в случай че премията от срещата в Брюксел е доволната усмивка на Путин ".

Той съобщи, че Украйна е дала отговор на изискванията за промени, сложени от Европейски Съюз, с цел да бъдат стартирани договарянията за участие.

" Преди 10 години в Украйна хората се надигнаха под знамената на Европейския съюз. За тях той беше знак на истината и подобен и би трябвало да остане. Днес ви апелирам за едно - не предавайте хората и вярата им в Европа ", приключи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР