Володимир Зеленски е герой не само на еврейския народ, но

...
Володимир Зеленски е герой не само на еврейския народ, но
Коментари Харесай

Украинските евреи: Зеленски е герой, в съвременна Украйна няма неонацизъм

Володимир Зеленски е воин освен на еврейския народ, само че и на цялата политическа украинска нация, от която са част и евреите. В модерна Украйна няма неонацизъм, още повече на държавно равнище.

Това се споделя в изказване на Еврейската конфедерация на Украйна.

 Володимир Зеленски е образец за геройство за целия свят, декларират украинските евреи

Поводът за острата реакция на еврейската общественост е изказването на съветския президент Владимир Путин, който на Санкт-петербургския стопански конгрес съобщи, че Володимир Зеленски „ не е евреин, а срам за нацията, тъй като прикрива неонацизма “.

„ Володимир Зеленски е водач, който даде образец за геройство на своя народ и целия свят. Той е воин освен на еврейския народ, само че и на цялата политическа украинска нация, част от която са и евреите. Ние се гордеем с непоколебимата издръжливост на нашия президент, който пази демократичните полезности, свободата и миролюбивите права на Украйна и нашите жители “, се акцентира в изказването на Еврейската конфедерация на Украйна.

Организацията е безапелационна, че в модерна Украйна няма неоницизъм, още повече на държавно равнище.

„ Впрочем, битовият антисемитизъм, който така и така е на едно от най-ниските равнища в Европа, след 24 февруари 2022 година на процедура не се следи. В своето неотдавнашно проучване Антидифамационната лига непосредствено свърза това с престижа на Володимир Зеленски, който управлява цялата нация, в това число и евреите, в битката против съветската експанзия “, се показва в известието Еврейската конфедерация на Украйна.

 Володимир Зеленски се покланя пред Бабий Яр край Киев

Организацията разяснява и обвиняванията против украинците за осъществени закононарушения по време на Холокоста.

„ Напомняме, че Украйна е четвъртата в света страна по брой праведници на света (почетно звание, което Израел дава на неевреи, които са спасявали евреи по време на Холокоста – бел. БГНЕС) – 2691 души, по данни на Яд Вашем. По данни на украинските откриватели, праведниците украинци са над 15 хиляди. Те са избавили стотици хиляди евреи “, се споделя в известието.

Президентът Володимир Зеленски учреди Ден на украинците, избавили евреи по време на Втората международна война, който се отбелязва на държавно ниво на 14 май.

Еврейската конфедерация на Украйна декларира, че могат да бъдат представени още доста обстоятелства, които опровергават съветската агитация.

 Менората е наранена от съветския обстрел

„ За илюстрация на по този начин наречената „ денацификация “ желаеме да покажем единствено една фотография. Това е Менората в Мемориала „ Дробицки Яр “ в покрайнините на Харков. Тук по време на Холокоста нацистите са разстреляли към 20 000 пандизчията от Харковското гето. Снимката е направена незабавно след съветския обстрел на 26 март 2022 година “, акцентират от Еврейската организация.

Документът е подписан от нейния президент Борис Ложкин, основния равин на Киев и Украйна Яков Дов Блайх, шефа на Еврейската конфедерация на Украйна Ина Йофе. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР