Volkswagen се опитва да бъде в крак с новата действителност,

...
Volkswagen се опитва да бъде в крак с новата действителност,
Коментари Харесай

Шефът на Volkswagen: Вече не сме конкурентоспособни

Volkswagen се пробва да бъде в крайник с новата реалност, в която купувачите от ден на ден се насочват към покупки на електрически автомобили. Главният изпълнителен шеф VW Томас Шафър предизвести, че " към този момент не сме конкурентоспособни ", откакто разгласи спомагателни съкращения на работни места при започване на седмицата.

VW възнамерява съкращения на работни места, с цел да бъде в крайник с водачите при електрическите автомобили. Най-големият производител на коли в Европа желае да понижи разноските и да усъвършенства възвръщаемостта, с цел да бъде в крайник с компнии като Tesla.

Шафър предизвести, че високите разноски и ниската продуктивност водят до неконкурентоспособни артикули, които компанията предлага.

За да промени това, автомобилната компания вкара нова стратегия за понижаване на разноските през юни, с която би трябвало да спести 10 милиарда евро до 2026 година
 Проблемите на Volkswagen с електрическите автомобили се утежняват
Проблемите на Volkswagen с електрическите автомобили се утежняват

Поръчките за електрически автомобили са намалели до 150 000 в Европа. Това е с 50% по-малко от 300 000 от предходната година.

Изпълнителният шеф на Volkswagen Group Оливър Блум има за цел да усили възвръщаемостта на VW до 6,5% през идващите три години. В момента изчисленията демонстрират възвръщаемост от 3,6%.

Според Гунар Килиан от борда на човешките запаси VW ще се възползва от " демографската крива ", с цел да понижи личния състав, в това число предлагайки ранно или отчасти пенсиониране.

Междувременно множеството спестявания няма да се дължат на съкращенията на работни места. Според Килиан VW ще очертае спомагателни ограничения до края на годината.
 Volkswagen стопира произвеждане на модели в най-големия цех за електрически автомобили в Европа
Volkswagen стопира произвеждане на модели в най-големия цех за електрически автомобили в Европа

Той спря и производството на електрически автомобили в завода си в Дрезден предишния месец

Шафър предизвести за обстановката още това лято, призовавайки за краткосрочно заледяване на разноските, с цел да се овладее харченето. Лидерът на компанията съобщи, че " оставяме разноските да станат прекомерно високи след доста години ".

Поръчките за електрически автомобили на марката VW понижават в Европа, компанията към този момент понижи производството в няколко завода в Германия.

По-рано този месец VW редуцира промяна и спря производството във фабриката в Цвикау, поради неналичието на електрически мотори.
 Volkswagen: поръчките за електрически автомобили в Европа са намалели с 50%
Volkswagen: поръчките за електрически автомобили в Европа са намалели с 50%

Трудностите на автомобилния производител принудиха компанията за съкращения в производството в Германия

По-високата инфлация и лихвените проценти, в допълнение към края на дотациите за EV в Германия, сложиха VW в сложна обстановка.ю, разяснява Elektrek. Компанията е под напън от страна на водачите на пазара на електрически автомобили Tesla и BYD, заемайки пазарен дял на най-големите й пазари.

Въпреки че VW твърди, че търсенето на електрически автомобили понижава, моделът Y на Tesla е на път да стане най-продаваният автомобил в Европа тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР