Volkswagen, най-големият автомобилен производител в света, ще предложи електрически версии

...
Volkswagen, най-големият автомобилен производител в света, ще предложи електрически версии
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен производител обеща електрически версии на всички 300 модела

Volkswagen, най-големият авто производител в света, ще предложи електрически версии на всички свои 300 модела до 2030 година Така немският тръст се подреди измежду набъбващия към този момент брой на компании в бранша, които ще създадат стъпката към оставяне на стандартните мотори на бензин и дизел в предишното, предава BBC.

VW ще удвои вложенията в коли, които не изкарват нездравословни излъчвания, до 20 милиарда евро. До 2025 година компанията ще предложи 80 нови електрически коли от марки от цялата група.

Вчера Mercedes-Benz също се включи към обещанието за електрически версии на всички модели, като компанията си сложи период до 2022 година

По време на автошоуто във Франкфурт изпълнителният шеф на Volkswagen Матиас Мюлер изясни пред BBC, че компанията е " получила известието ". " Потребителите желаят чисти коли. Хората желаят да имат чист въздух и ние желаеме да дадем своя принос ", сподели той. И добави, че следва Volkswagen да разгласи поръчка за акумулатори за над 50 милиарда евро.

Промяната идва, откакто редица страни, измежду които и Китай, оповестиха, че възнамеряват възбрана на колите с мотори на дизел и бензин.

 Най-големият авто пазар не разрешава коли на бензин и дизел
Най-големият авто пазар не разрешава коли на бензин и дизел

Поредната страна, която прави тази стъпка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР