Volkswagen Group Retail Германия – VGRD показа проект на базата

...
Volkswagen Group Retail Германия – VGRD показа проект на базата
Коментари Харесай

Над 200 килограма по-лек и с 200 „коня“ по-мощен Golf R

Volkswagen Group Retail Германия – VGRD сподели план въз основата на последното потомство Volkswagen Golf в най-наточеното му осъществяване – R. Колата, която още от завода идва като най-мощния сериен Golf юридически в миналото е получила голям брой ъпгрейди, повече мощ и по-ниско тегло. Това е третия план на компанията, откакто през последните две години видяхме два такива въз основата на Golf GTE.



Новият Golf R Hurricane е въодушевен от Lamborghini Huracan от където евентуално е взет и зеленият цвят, който доминира в интериора и екстериора. Предната ризница е получила нов карбонов сплитер, до момента в който предните и задните калници са разширени с дребни раздувки. Няколко детайла по купето са сменени с такива от карбонови нишки, а задните стопове са свързани с LED лента, която е доста допустимо да се появи във фейслифта на модела. Над задното стъкло е подложен експресивен спойлер, който също е изработен от въглерод.



Джантите са дело на MB Design и следват цветовата скица, а върху тях са обути гуми Pirelli P Zero Trofeo R гуми. Интериорът е облечен в зелена и черна алкантара с контрастни шевове, а истинските седалки са сменени от две карбонови „ корита “ дело на Recaro. Зад тях липсват задни седалки, а на тяхно място е сложена защитна клетка в отровния зелен цвят от екстериора.



Под капака на колата работи истинския 2.0-литров бензинов мотор, само че с модифицирана изпускателна система, ново ECU, ново турбо и по-голям интеркулер. Всички тези промени оказват помощ за повишение на мощността до 526 конски и 629 нютон метра, което е доста повече от истинските 320 конски сили и 420 нютон метра. Мощността се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматизирана със 7 предавки.

Благодарение на детайлите от карбонови нишки, подложеният на диета Golf е изгубил над 200 кг от своето тегло, което оказва помощ за съответствие от 2.75кг/к.с.. Спирачките също са нови, като начело те са от Audi R8, до момента в който откъм гърба са употребявани такива от S8.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР