Volkswagen не крие намеренията си да се превърне в бранда

...
Volkswagen не крие намеренията си да се превърне в бранда
Коментари Харесай

VW ще задмине Tesla при електромобилите още през 2025 година

Volkswagen не крие намеренията си да се превърне в бранда с най-много продавани автомобили на ток, като за целта германците ще трябва да изпреварят Tesla и да вземат първото място от тях. Изпълнителният директор на VW Group също вярва, че това ще се случи скоро и дори се пошегува с Tesla в социалната мрежа Twitter, където Мъск е често срещан.

Хърбърт Дийс се присъедини към Twitter и заяви, че е в социалната мрежа, за да вземе част от пазара на Мъск. Той допълни още, че ID.3 и e-tron вече са спечелили първите си пазари в Европа.

Hello! I’m here to make an impact with, especially on political issues. And, of course, to get some of your market shares, – after all, our ID.3 and e-tron have won the first markets in Europe. Looking forward to productive discussions!

— Herbert Diess (@Herbert_Diess)
Според анализатор от LMC Automotive, VW вече е по пътя да задмине Tesla по разпространение на световния пазар, като това ще се случи до 2025 година. Въпреки, че това е трудна прогноза, тъй като в момента Tesla е в процес на построяване на две нови фабрики, които трябва да заработят до края на 2021 година.
`VW

Плановете на Volkswagen Group пък включват представянето на 70 нови електрически возила до 2030 година, което дава голямо предимство на германската марка да достигне и изпревари Tesla.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР