„Волфганг“ той е малко по-старият циклон, „Ксавие“ е циклонът, чийто

...
„Волфганг“ той е малко по-старият циклон, „Ксавие“ е циклонът, чийто
Коментари Харесай

Климатологът Рачев посочи голямата аномалия, която ще нахлуе привечер с циклона "Ксавие" и докъде ще стигне снегът след обилните валежи

„ Волфганг “ той е малко по-старият циклон, „ Ксавие “ е циклонът, чийто гръб мина през Германия и провокира произшествия, при които починаха двама души. Няма да има подобен мощен вятър, като в Германия у нас. Тук ще бъде доста по-слаб, само че ще се усеща. Това съобщи климатологът Георги Рачев в ефира на Българска национална телевизия.

„ Днес и през вчерашния ден ще бъдат двата най-топли дни за целия октомври. Едновременно на следващия ден и в неделя да ни чакат двата най-студени дни. Утре към обед ще стартира заоблачаване “, посочи той.



Предстои един доста сериозен валежен развой. За 24-48 часа преваляванията ще доближат високи стойности. В Западна България би трябвало да стартират към 6 часа вечерта. Нищо чудно да се появят жълти кодове за превалявания и даже оранжеви. Повсеместните превалявания ще са на следващия ден “, сподели още експертът.

„ Слана може да чакаме в понеделник или вторник. Над България ще се откри високо атмосферно налягане “, уточни още той.

„ Още в неделя стопира дъждът, обяснява се и ще стане студено. От вторник стартира постепенно повишение на температурите. Гарантирам, че ще доближат 20 и ще надвишават 20 градуса. Студът ще е 3 дни “, безапелационен е доцент Рачев.



Той предвижда и сняг.

„ Ще вали и сняг. Голямата заигравка е до каква степен ще доближи той. В планините ще има твърда снежна завивка. И тези, които пътуват вечер по Петрохан, не е неприятно да сложат едни вериги, за всеки случай “, поучава той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР