Волейболният отбор на Левски се класира за четвъртфиналите на европейския

...
Волейболният отбор на Левски се класира за четвъртфиналите на европейския
Коментари Харесай

Волейболният Левски се класира за четвъртфиналите на турнира Чалънжд къп

Волейболният тим на Левски се класира за четвъртфиналите на европейския клубен шампионат CEV Challenge Cup. В среща-реванш от осминафиналите " сините " изгубиха от Динамо (Букурещ, Румъния) с 2:3 (25:21, 25:27, 23:25, 25:15, 12:15) като посетител след два часа игра.

Момчетата на треньора Николай Желязков се нуждаеха от единствено два извоювани гейма, с цел да се класират за идната фаза. В първата среща.

Така след бронзовите медали от предишния сезон и спечелването на Суперкупата " сините " записаха още едно значимо достижение през 2023 година.

В спор за място на полуфиналите Левски ще срещне спечелилия от двойката Веро Волей (Монца) - Панатинайкос (Атина). Двата отбора ще изиграят реванша на следващия ден от 21.00 часа.

Българските волейболисти завоюваха първия гейм с 25:21, а във втората част се игра равностойно, само че в края румънците взеха няколко значими разигравания и изравниха. В третата част домакините бяха по-добри и след 25:23 поведоха в резултата, само че играчите на Левски направиха 2:2, откакто преобладаваха в четвъртата част - 25:15. В тайбрека волейболистите на Динамо завоюваха с 15:12, а с това и крайното 3:2.

Най-резултатен за Левски беше Владимир Гърков с 16 точки, 14 добави Майкон Морейра, а 13 Алехандро Торо.

За румънския отбор 16 точки осъществя Флориан Барта, а 15 Серхио Луис Феликс Джуниър.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР