Волейболният отбор на Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) е изненадващият нов

...
Волейболният отбор на Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) е изненадващият нов
Коментари Харесай

Пиаченца не остави шанс на Тренто и спечели Купата на Италия, супер Казийски с 21 точки

Волейболният тим на Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) е изненадващият нов притежател на Купата на Италия. " Червено-белите вълци " не оставиха съвсем никакви шансове на Итас (Тренто), с българската звезда Матей Казийски в състава, като завоюваха с безапелационното 3:0 (25:22, 25:17, 25:23) в огромния край на шампионата, игран довечера в цялостната зала " Палацо дело Спорт " в Рим.

Така, откакто през вчерашния ден прекъснаха невероятната серия от 33 следващи победи във всички шампионати на гранда Перуджа, побеждавайки го с 3:0 на полуфиналите, през днешния ден Пиаченца завоюва Купата на Италия едвам за повторно в историята си след 2014-а година.

От друга страна това беше втори следващ и общо 6-и изгубен край за трофея за Тренто. Трентинци въпреки всичко остават с три извоювани Купи във витрината си (2010, 2012 и 2013).

Над всички за Тренто беше Матей Казийски със страхотните 21 точки (2 блока, 2 аса), само че и неговите старания не бяха задоволителни за триумфа.

За отбора на Пиаченца най-полезен пък беше Йоанди Леал, който заби 20 точки (2 аса) за успеха. Леал беше разгласен и за Най-полезен състезател (MVP) на финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР