Волейболният Левски София привлече с договор за един сезон аржентинеца

...
Волейболният Левски София привлече с договор за един сезон аржентинеца
Коментари Харесай

Волейболният Левски парафира с аржентинец

Волейболният Левски София притегли с контракт за един сезон аржентинеца Алехандро Торо Рамела, потвърдиха от клуба.

Посрещачът е роден на 20 юли 1989 година в Сан Хуан и в по-голямата част от кариерата си играе в своята татковина.

190-сантиметровият Торо стартира при мъжете през сезон 2006-2007 с екипа на Обрас Сан Хуан.

Следва първият му интервал от общо четири в различен отбор от родния му град УПСН.

В Аржентина посрещачът пази още цветовете на Атлетико Сармиенто, Бока Хуниорс, Ломас и Хигантес дел Сур. В Бразилия за един сезон е част от Карамуру, носи екипа и на гръцкия Орестиада, френския Оранж Насау и румънския Аркадия Галац.

" От престоите им в Аржентина се познавам с Николай Учиков и Тодор Алексиев. Заради тях започнах да проследявам българското състезание. Знам, че Левски има богата история с доста триумфи. От последния обаче са минали доста години. Надявам се с играта си да оказа помощ тази пауза да спре и отборът още веднъж да стартира да печели титли. Запознат съм, че тимът е млад. Това е плюс, защото му дава несравнима сила. В моя нрав е заложено да се трудя крепко всеки ден и да давам всичко от себе си за задачите на отбора. Последните два-три сезона несъмнено са сполучливи за мен. Преди пандемията завоювах купата на Аржентина с УПСН. Миналата година повторихме триумфа и добавихме купата. С Аркадия също записах дубъл в Румъния. Ще се стремя да продължа тази серия и с Левски в България. Готов съм за това предизвикателство и към този момент го чакам с неспокойствие ", съобщи Торо за формалния уебсайт на столичани.

Аржентинецът е вторият чужденец на поста посрещач, който беше притеглен в Левски София. През предходната седмица " сините " оповестиха прехвърлянето и на руснака Игор Юдин.

Алехандро Торо Рамела има и мачове за националния тим на Аржентина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР