Волейболните ни националки търсят победа над Гърция в откриващия мач

...
Волейболните ни националки търсят победа над Гърция в откриващия мач
Коментари Харесай

Мадалите на волейнационалките: 1981, 2001... и 2021, нали!

Волейболните ни националки търсят победа над Гърция в откриващия мач на Европейското състезание, мачове от което ще има и в пловдивската зала " Колодрума ". Освен България, домакини на дуелите от еврото са още Сърбия, Румъния и Хърватия. Двубоят, който е от предварителна Група В, е от 20,30 часа и ще бъде излъчен директно по RING.

Успехът над южните ни съседки е наложителен, в случай че нашите желаят да създадат нещо запаметяващо се в този шампионат. Селекционерът Иван Петков и капитанката Елица Василева оповестиха, че имат желанието и желаят да покажат най-хубавата си игра и да стигнат допустимо най-далече в шампионата, като даже да завоюват и орден.

Припомняме, че за последно женският ни тим завоюва орден от европейско състезание през 2001 година, когато шампионата беше във Варна, а преди този момент България става първенец в София през 1981 година. И по този начин, 20 години по-късно в " Колодрума " (2021 година) значи нов триумф на волейбола ни.

Гърция ще играе за 6-и път на европейско състезание, за последно през 2019-а, когато приключи на 14-о място. Най-доброто класиране на Южните ни съседки е 8-о място през далечната 1991 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР