Волейболистките от националния отбор на България за жени до 23

...
Волейболистките от националния отбор на България за жени до 23
Коментари Харесай

България изпусна златен шанс! Националките чакат помощ от Куба

Волейболистките от националния тим на България за дами до 23 години изпусна златен късмет да се класират непосредствено за 1/2-финалите на Световното състезание в Словения. Момичетата, водени от Антонина Зетова, позволиха първа загуба на Мондиала, откакто отстъпиха на Турция с 1:4 (9:15, 12:15, 11:15, 15:10, 13:15) в последния си мач от Група В на шампионата, игран довечера.

Така българските " лъвици " приключиха в групата с 4 победи, 1 загуба и 11 точки, с което резервираха минимални шансове за класиране на полуфиналите. България ще би трябвало да се надява на помощ от Куба в последния им мач против настоящия първенец Бразилия по-късно довечера. Кубинките би трябвало да вземат най-малко 3 гейма и да завоюват една точка, с цел да може " трикольорките " да завършат на второ място в Група В. В противоположен случай българските девойки ще играят за систематизиране на 5/8-о място на Мондиала. Турция също завършва с 4 победи и 1 загуба, само че е с 12 точки, с което си подсигурява място във финалната четворка.

Най-резултатна за българския отбор бе Силвана Чаушева с 12 точки (4 блока и 35% успеваемост в атака). За туркините Ханде Баладин (1 блок, 1 ас и 56% успеваемост в атака) и Ебрар Каракурт (3 блока и 36% успеваемост в атака) осъществиха по 16 точки за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР