Волейболистките от националния отбор на България ще отпътуват за Световното

...
Волейболистките от националния отбор на България ще отпътуват за Световното
Коментари Харесай

България тръгва за Световното след втора победа над Република Корея

Волейболистките от националния тим на България ще отпътуват за Световното състезание в Полша и Нидерландия след победа в контролите от подготовката си. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели разгромиха Република Корея с 3:0 (25:15, 25:23, 25:19) във втората другарска среща сред двата отбора, играна този следобяд в зала „ Христо Ботев “ в София. По взаимна сделка на двамата треньори се изиграят и спомагателни геймове. Четвъртата част още веднъж отиде на сметката на България - 25:23, до момента в който последният гейм бе за Република Корея - 15:12.
 България би елементарно Република Корея в първата контрола България би елементарно Република Корея в първата контрола
Така след триумфа в първата инспекция през вчерашния ден с 4:1, в този момент българските " лъвици " още веднъж бяха безапелационни в представянето си против корейките. Приятелските мачове бяха последни инспекции преди Мондиал 2022, като са двете победи дават позитивна настройка и оптимизъм.

Селекционерът на България Лоренцо Мичели направи единствено една промяна в стартовия състав по отношение на вчерашния мач. На мястото на Гергана Димитрова като титуляр стартира Мария Йорданова. Останалите в стартовата шестица на България бяха Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елица Атанайсийевич, Нася Димитрова, Мира Тодорова и либерото Мила Пашкулева.

Началото на първия гейм на мача бе повече от положително, а България поведе със 7:4. Това докара до още по-голяма убеденост и положителни изяви. Блокадата се оказа непреодолима за Република Корея, офанзивата бе на равнище и задатъкът набъбна до 19:10. Корейките нямаха сили за опозиция и " лъвиците " завоюваха гейма с разгромното 25:15. Това докара до прочут спад в концентрацията, което разреши на корейките да се разиграят при започване на втората част. Играта потегли точка за точка до 9:9, след което „ лъвиците “ взеха задатък от две точки и го поддържаха. В края на гейма българските девойки стигнаха до геймбол при 24:21, само че две неточности разрешиха на противника да се приближи до точка при 24:23. В последна сметка българките се събраха и затвориха гейма с 25:23.

За началото на третия гейм Лоренцо Мичели направи поредна рокада. В посрещане започнаха Мирослава Паскова и Гергана Димитрова, която се завърна на полето. България продължи постоянното си показване и поведе със 7:4 в своя изгода. Корейките съумяха да изравнят при 10:10, след което България не разреши повече противопоставяне. След две следващи серии от начален удар на Мирослава Паскова и Нася Димитрова, " лъвиците " поведоха със 17:11. Гостенките от Република Корея пробваха финален взлом и понижиха до 21:17, само че за повече нямаха сили. България продължи да играе устойчиво и завоюва с 25:19. Отново двамата селекционери се схванаха да се изиграят спомагателни геймове, като Лоренцо Мичели продължи да прави промени в състава и да тества разнообразни разновидности. Въпреки това, българските девойки завоюваха и четвъртата част с 25:23. Последният гейм, както през вчерашния ден, пък беше за Република Корея - 15:12.

Снимки: startphoto.bg

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР