Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като гости Казанлък с

...
Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като гости Казанлък с
Коментари Харесай

Берое оглави класирането в НВЛ-жени след втори успех

Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като посетители Казанлък с 3:0 (27:25, 25:12, 25:16) в мач от втория кръг на женското състезание на България, който се игра в казанлъшката зала „ Багира “.
Така състезателките, водени от Петър Дочев реализираха втора чиста победа в шампионата, като излязоха отпред на краткотрайното класиране с 6 точки и без изгубен гейм. Представителките на Казанлък записаха втора загуба, само че с по-добро точково съответствие в обособените геймове изпреварват Перун (Варна) и заемат седмо място в таблицата, а варненки са осми (Марица още не е стартирала в първенството).Мачът стартира с минута безмълвие в памет на волейболния активист и треньор във ВК Казанлък Кръстьо Кръстев, който ни напусна ненадейно единствено на 54 години.
Младият състава на „ розите “ се хвърли с възторг против опитният отбор на Стара Загора и в първия гейм съществено затрудни гостенките. Старозагорки поведоха с 23:21, само че не съумяха да затворят гейма, а волейболистките на Казанлък съумяха да изравнят и даже поведоха с 24:23. Домакините обаче не съумяха за изненада, като Берое наложи волята си в решителните минути и затвори гейма с 27:25.



Следващите две елементи гостенките влязоха в нормалното си положение, не позволиха повече изненади и завоюваха геймовете с разлика, а с това записаха и чиста победа.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР