Волейболистите Виктория Волей (Пловдив) оглавиха класирането в Източната група на

...
Волейболистите Виктория Волей (Пловдив) оглавиха класирането в Източната група на
Коментари Харесай

Виктория надигра Локомотив и излезе начело в Източната група на Висшата лига

Волейболистите Виктория Волей (Пловдив) оглавиха класирането в Източната група на шампионата при второто равнище на мъжете - Висшата лига. Състезателите, водени от Атанас Митрев, завоюваха дербито на Пловдив против съгражданите си от ПСК Локомотив с 3:2 (25:23, 21:25, 30:28, 24:26, 15:12) в мач от пети кръг на шампионата, коойто се игра пред цялостни трибуни в залата на СУ „ Цар Симеон Велики “.

Така „ викторианците “ записаха трета победа, като с две загуби и актив от 10 точки излязоха отпред на групата. Тимът на ПСК Локомотив означи втора загуба, като с два триумфа и 7 точки заема четвърта позиция в подреждането.

Зелен картон за феърплей в мача получи диагоналът на ПСК Локомотив Венци Георгиев. Това стана при офанзива на Виктория Волей, при която съдията отсъди навън. Георгиев обаче подвигна ръка и призна, че има блок.



„ Получи се дерби, в което доминираха страстите за сметка на волейбола. От този мач най-хубавото за нас е успеха. Поздравявам тима на Локомотив за играта, която демонстрираха “, съобщи за формалния уебсайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.

Успех в този кръг означи отборът на Дея спорт (Бургас), който надигра като хазаин Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 (25:22, 25:19, 27:25). Така бургазлии записаха трета победа, като с една загуба и 7 точки се намират на второ място в класирането. Съставът на Раковски е без триумф досега, като с 2 точки заема седмо място в таблицата.

С победа при гостуването си се поздрави отборът на Царево, който съумя да надигра Берое 2016 (Стара Загора) след оспорван дуел 3:1 (18:25, 30:28, 25:21, 25:23) в старозагорската зала „ Иван Вазов “. С това представителите на Царево реализираха втора победа в шампионата, като с две загуби и 5 точки заемат шесто място в подреждането.



Тимът на Берое 2016 пък записа първа загуба и това го смъкна на трето място в таблицата с три победи и 7 точки.

Програма, резултати и класиране в Източната група вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР