Волейболистите на Нефтохимик затвърдиха превъзходството си в Суперлигата с трета

...
Волейболистите на Нефтохимик затвърдиха превъзходството си в Суперлигата с трета
Коментари Харесай

"Нефтохимик" гледа към европейско присъствие след поредна титла в българския волейбол

Волейболистите на " Нефтохимик " затвърдиха превъзходството си в Суперлигата с трета поредна шампионска купа. Воденият от Николай Желязков тим стъпи на върха след трета победа против " Хебър ".

В Бургас домакините завоюваха с 3:0 (25:23, 25:15, 25:12) против " Хебър ". Оспорван беше единствено първият гейм, след което " Нефтохимик " довърши по безапелационен метод започнатото.

Най-резултатен за триумфа стана диагоналът Николай Учиков с 15 точки. Георги Петров добави 11, а Ален Джорджевич- 10. За " Хебър " Брадли Гънтър записа 11 точки.

Волейболистите на тима от Пазарджик взимат сребърните медали, откакто в постоянния сезон бяха първенци, а трети е ЦСКА.

Отговорникът за противоречивите планове в " Лукойл-България " Сашо Везенков съобщи, че се надява на европейско развиване на клуба. " Говорихме и с кмета на града, той ме увери, че януари месец и залата (в Бургас) ще е подготвена. Моята упоритост е тим, който играе трайно в групите на Шампионската лига. С тези играчи, които имаме. Важното е да го вършим с български играчи. За един спорт може да приказваме и оценяваме по това какъв брой играчи играят в чужбина. Говорил съм и приказвам с всички играчи. Ако някой от тях получи неповторимо предложение в Европа, ние не можем да ги задържим. Но с всички съм в прелестни връзки и задачата ще е да ги задържим. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР